Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nabo gjorde makaber oppdagelse. Alle hang fra taket med bind for øynene

- Vi kan ikke utelukke noen ting, sier politiet.

ETTERFORSKES: Politiet har startet en omfattende etterforskning etter at elleve døde personer ble funnet i et hjem i den indiske hovedstaden. Foto: NTB Scanpix
ETTERFORSKES: Politiet har startet en omfattende etterforskning etter at elleve døde personer ble funnet i et hjem i den indiske hovedstaden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indisk politi etterforsker nå en sak der elleve familiemedlemmer har blitt funnet døde i sitt eget hjem nord i hovedstaden New Delhi.

Nyhetsbyrået Associated Press, her gjengitt i britiske The Telegraph, skriver at ti av de døde ble funnet hengende fra taket, bakbundet og med bind for øynene. Den siste, en eldre kvinne i 70-åra, ble funnet liggende på golvet i huset.

Nå jobber politiet med å finne ut om det ligger noe kriminelt bak dødsfallene, eller om det dreier seg om en familiepakt.

Funnet av nabo

The Hindustan Times skriver at familien har bodd i det aktuelle huset i mer enn to tiår, og at den makabre oppdagelsen ble gjort av en nabo som la merke til at inngangsdøra var åpen tidlig søndag morgen. Det pleier den nemlig ikke å være.

Politiet opplyser også ifølge avisa om at det ble funnet skriftlig materiale i huset som tyder på at familien bedrev en form for «spirituell eller mystisistisk» praksis.

Denne skal også ha vært i samsvar med hvordan likene ble funnet.

Samtidig fant politiet ingen tegn til innbrudd, og det er foreløpig ingenting som tyder på at noen verdisaker er savnet fra huset.

Tror familien ble drept

Arvind Kejriwal, den øverste embetsmannen i millionbyen, sier ifølge Associated Press at han ser på dette som en «tragisk hendelse».

- Politiet etterforsker saken. La oss vente på deres konklusjon, sier Kejriwal, som selv var på stedet i formiddagstimene søndag.

- Vi kan ikke utelukke noen ting, legger han til.

Naboene og slektningene til den avdøde familien tror på sin side at det har skjedd noe kriminelt.

- Ingen far eller mor kan drepe sine barn. Jeg tror ikke de begikk selvmord. Jeg tror dette var drap, sier Arjun Thukal.

Vurderer alle muligheter

Politiet er nå i gang med å snakke med naboene og se gjennom videobilder fra overvåkningskameraer i området.

Vineet Kumar, visepolitimesteren i den nordlige delen av New Delhi, sier ifølge Reuters at han aldri har sett noe liknende.

- Vi ser på dette fra alle mulige vinkler. Det inkluderer selvsagt selvmord, men også at det ligger noe kriminelt til grunn. Vi kan ikke si noe sikkert om dødsårsakene før obduksjonsrapporten er ferdig, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media