Nabo hørte skrik og bråk før politiskytingen

Skytingen skjedde inne i blokka.

 ÅSTEDET:  Politi på plass på Ottestad hvor en person ble skutt og drept og en politimann skadd i en skuddveksling. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
ÅSTEDET: Politi på plass på Ottestad hvor en person ble skutt og drept og en politimann skadd i en skuddveksling. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person ble drept og en politimann ble skadet etter en skyteepisode på Ottestad i Stange kommune i Hedmark lørdag ettermiddag.

I forbindelse med et oppdrag i Godtlandsveien i Ottestad i Stange kommune ble en patrulje fra politiet beskutt av en person på stedet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 13.48, opplyser politiet til NTB.

- Et rolig nabolag Skytingen fant sted i blokka der Henrik Strand og hans samboer Dagny Nytrøhaug bor. De var selv ikke hjemme da skyteepisoden fant sted, og visste ikke at det var i nettopp deres blokk det hadde blitt løsnet skudd før de kom hjem i ettermiddag.

Da Strand kom hjem til Ottestad i ettermiddag, var blokka han bor i blitt til et åsted.

- Det er tragisk. Dette er et rolig nabolag. Jeg har bodd her i tre år og har aldri opplevd noen problemer, sier Strand om skytingen med det fatale resultatet.

Da var blokka sperret av, og politiet på stedet. Samboerparet får ikke lov til å gå inn i sin egen leiligheten.

 NABO:  Henrik Strand bor i samme blokk som skytinga fant sted. Foto: Khan Farooq / Dagbladet
NABO: Henrik Strand bor i samme blokk som skytinga fant sted. Foto: Khan Farooq / Dagbladet Vis mer

En annen nabo Dagbladet har snakket med, forteller at vedkommende hørte bråk i form av skrik og skrål før skuddene ble avfyrt lørdag ettermiddag.

Leste om skytinga Strand og samboeren hadde vært og besøkt Strands sønn da skytingen foregikk. De leste om hendelsen i avisa, men visste altså ikke at den fant sted i samme blokk som de bor i, en kommunal blokk.

- Ottestad er et stort sted, sier Strand.

I samme område som blokka Strand bor i er, er det også to andre blokker. Hver blokk har tre innganger, og det er ni leiligheter tilknyttet hver inngang, forklarer Strand.

Stabil tilstand Polititjenestemannen er fraktet til Sykehuset Innlandet og er under behandling for skader han ble påført i forbindelse med episoden. Foreløpig er skadeomfanget ikke kjent for Hedmark politidistrikt, men hans tilstand vurderes som stabil, skriver politiet i en pressemelding.

Gjerningsmannen ble skutt av politiet og er bekreftet død.

Trolig falt skuddene i oppgangen i blokka i den øverste etasjen, tredje etasje. Politiet bekreftet på en pressekonferanse 16.30 at skuddene ble avfyrt på innsiden av blokka.

 KRIMTEKNIKERE:  Krimteknikere ankom blokka rundt 17.40-tida. Foto: Khan Farooq / Dagbladet
KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere ankom blokka rundt 17.40-tida. Foto: Khan Farooq / Dagbladet Vis mer