Sverige:

Nabo: - Jeg er sjokkert

En norsk kvinne er funnet død i en fryser i Värmland i Sverige. En norsk mann er pågrepet.

DØD: En norsk kvinne er funnet død i en fryser. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
DØD: En norsk kvinne er funnet død i en fryser. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VÄRMLAND (Dagbladet): Lørdag ettermiddag ble det bekreftet av svensk politi at en norsk kvinne har blitt funnet død i Värmland i Sverige. Det bekreftet kommunikasjonsdirektør i den svenske påtalemyndigheten, Karin Rosander, overfor Dagbladet ved 15-tida lørdag.

Aftonbladet har opplysninger om at politiet mistenker at kvinnen har vært død i åtte år. Hun ble funnet i en fryser i en bolig.

En norsk mann er pågrepet, mistenkt for drap på kvinnen. Han er også mistenkt for likskjending og brudd på gravfreden, men nekter straffskyld.

Kroppsdelene til kvinnen ble funnet torsdag denne uka, og den mistenkte mannen ble pågrepet og avhørt samme dag. Han sitter nå fengslet.

I dette huset i Värmland i Sverige ble en kvinnes kroppsdeler funnet i en fryser. Video: Christian Fjermeros. Reporter: Christian Fjermeros / Ralf Lofstad / Dagbladet TV. Vis mer

- En einstøing

Dagbladet er til stede utenfor det lille røde og noe vindskeive huset, som ligger innerst i en isete og fuktig grusvei mellom Töcksfors og Årjäng.

En nabo av nordmannen forteller at han oppfattet ham som en einstøing.

- Dette et et flott og inkluderende miljø, men jeg har aldri klart å bli kjent med ham. Alle hilser på alle når de kjører forbi, bare ikke han, sier naboen til Dagbladet.

Naboen bekrefter også at det har vært en kvinne i huset - for lenge siden.

- Det var før jeg flyttet hit for seks år siden.

- Hva synes du om det som har skjedd?

- Jeg er sjokkert. Jeg trodde ikke noe slikt kunne skje her.

Kroppsdeler av en kvinne ble funnet i en fryser i en eldre manns bolig i Värmland fylke i Sverige. Reporter: Vegard Krüger / Dagbladet TV. Vis mer

Fortsetter søndag

Naboen forteller om stor politiaktivitet langs grusveien de siste dagene. Huset ligger langt unna nærmeste nabo, og i kveldstimene lørdag er det bare en enslig politibil med blålys som holder vakt. Huset er sperret av med teip.

- Kriminalteknikerne kommer tilbake og fortsetter i morgen, sier betjenten til Dagbladet.

Kvinnen og mannen hadde en tidligere relasjon, bekrefter pressevakt for Bergslagen-politiet, Christina Hallin, til Dagbladet.

Dagbladet har vært i kontakt med Kripos, som opplyser at de ikke er involverte i etterforskningen. De viser til svensk politi.

Heller ikke Utenriksdepartementet har ytterligere opplysninger om saken:

- Utenrikstjenesten er ikke kjent med saken utover det som fremkommer i media, sier pressevakt Mathias Rongved i Utenriksdepartementet til Dagbladet ved 15.20-tida.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer