Nabo-lykke på nett

I flere uker chattet Vibece Bråten og Øystein Haldorsen med hverandre på Internett. Uten å vite at de satt bare femti meter fra hverandre. Nå er de kjærester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kort etter at Vibece Bråten (30) fra Porsgrunn hadde lagt ut profilen sin på chattestedet Spraydate, fikk hun melding fra en mann som virket trivelig. Etter hvert utviklet de et nært vennskap, men Vibecke var uvitende om hvor nær hun faktisk var chattevennen sin.

Paret hadde chattet i et par uker da Vibece syntes det var på tide å møtes.

Var helt ukjente

- En sein kveld jeg satt foran datamaskinen la jeg merke til at han også var logget på. Siden jeg visste at vi bodde i samme by, og jeg begynte å bli sulten, inviterte jeg ham like godt på middag, sier Vibece.

Vibece trengte ikke vente lenge. Få minutter etter at hun hadde sendt meldingen ringte det på døra. Utenfor sto nettvennen Øystein Haldorsen (31).

- Det ble jo litt vittig da vi oppdaget at vi hadde snakket med hverandre så lenge uten å vite at vi bor 50 meter fra hverandre, sier 30-åringen.

Enda de hadde bodd i samme nabolag i nesten to år, hadde Vibece og Øystein aldri lagt merke til hverandre.

- Jeg hadde ikke snøring på hvem han var før vi møttes, så om jeg har sett ham på butikken har jeg ikke festet meg ved ham, sier Vibece.

Første natta koste de seg med nakkekoteletter og hyggelig prat til klokka fem på morgenen.

- De første par månedene var vi bare gode venner, men etter hvert utviklet forholdet seg til noe mer. I dag har vi vært sammen i nøyaktig ti måneder, sier Vibece. Paret har beholdt hver sin leilighet, men utelukker ikke at de vil bli samboere en gang.

- Vi har snakket om å flytte sammen, men har ikke hastverk. Vi bor jo så nær hverandre uansett, sier Vibece.

Også har de jo alltids Internett.

VÆR VARSOM: Naboene Vibece Bråten og Øystein Haldorsen fant kjærligheten på Internett. Likevel råder de andre til å være forsiktige når de «dater» på nettet. - Vi har vært heldige, men folk er ikke alltid den de gir seg ut for, sier Vibece.