Nabo-nei til pedofil

STAVANGER (Dagbladet): Her er grunnmuren på det nye huset til en pedofilidømt mann. Men huset vil aldri bli reist. Det sørger en engstelig lokalbefolkning for.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen skal tilbakeføres til Rennesøy, har Justisdepartementet slått fast. Men vedtaket møter massiv motstand.

-Loven pålegger oss en plikt til å finne bolig, men motstanden lokalt har vært sterk. Jeg kan ikke spekulere på hvilken løsning vi kan finne, sier ordfører Jostein Eiane.

Seinere i denne uka skal kommunestyret i Rennesøy diskutere hvor den 45-årige pedofilidømte mannen skal få bo. Ingen vil ha ham i nabolaget.

Flyttes til fyr?

Dagfinn Hausken var en av naboene bak aksjonen som førte til at byggingen av omsorgsboligen stoppet opp.

-Vi fikk ikke nabovarsel. Huset ble liggende like ved den eneste badestranda i kommunen. Omgivelsene passet slett ikke, sier Hausken til Dagbladet
Nå er fyret på Mosterøy i Rennesøy aktuelt som boligalternativ. Men også der sier naboene tvert nei. Det har vært avholdt folkemøte med stort engasjement og ingen tør si hva som kan skje dersom Justisdepartementets vedtak blir gjennomført over hodene på lokalbefolkningen.

Redd nye overgrep

Rennesøy er en liten kommune med grisgrendt bosetting. Overgrepene skjedde her, folk er redde for nye overgrep og mange mener at det er best både for den straffedømte og lokalsamfunnet at han bosetter seg i et større miljø.

Saken er vanskelig for lokalpolitikerne fordi kommunen gjennom loven er pliktig til å ta imot 45-åringen.

Mannen har sonet sin straff, men er underlagt sikring og følges opp av Kriminalomsorg i frihet i Stavanger.

KLAGEMUREN: Den pedofilidømte mannen får aldri bo i huset som Rennesøy kommune i Rogaland ville bygge for ham. Dagfinn Hausken (bildet) er blant naboene som aksjonerte. Nå diskuteres kommunens fyr på Mosterøy som en mulig bolig.