Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyting i Levanger

Nabo om skyteepisoden i Trøndelag: - Var helt Texas

Politiet skjøt en mann i foten etter at to personer ble knivstukket i Skogn.

KNIVSTIKKING: Politiet er på stedet hvor to personer ble knivstukket fredag morgen. Politiet skjøt en tredje person i foten. Foto: Jørgen Hjelmsøy
KNIVSTIKKING: Politiet er på stedet hvor to personer ble knivstukket fredag morgen. Politiet skjøt en tredje person i foten. Foto: Jørgen Hjelmsøy Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LEVANGER/OSLO (Dagbladet): I 03.30-tida natt til fredag ble en gullsmed i Levanger sentrum utsatt for tyveri. Ikke lenge etterpå sendte politiet en patrulje til en adresse i Skogn, like sør for Levanger. Mens politiet var der, ble to menn knivstukket og en mann ble skutt i beinet av politiet. Hendelsen skjedde klokka 06.

Politiet sier at det er for tidlig å si om hendelsene har en sammenheng.

En nabo forteller til Dagbladet at politiet var ved boligen i Skogn i 22-tida torsdag kveld. Han forteller at da han sto opp i 04.30-tida, var det enda mer politi på stedet.

- I 06-tida var det helt Texas her. Jeg så ikke så mye av hva som skjedde, men det kom mer og mer politi på stedet, sier naboen, som ønsker å være anonym.

PÅ SYKEHUS: Tre personer er innlagt på sykehus etter hendelsen i Skogn. Foto: Jørgen Hjelmsøy
PÅ SYKEHUS: Tre personer er innlagt på sykehus etter hendelsen i Skogn. Foto: Jørgen Hjelmsøy Vis mer

Sendt til sykehus

Mannen som ble skutt i beinet er sammen med de to knivskadde mennene innlagt på sykehus. Helse Nord-Trøndelag opplyser at den skuddskadde har moderate skader, og den ene av de knivskadde har lettere skader. Den andre som ble knivstukket har fått alvorlige skader og er sendt til St. Olavs hospital i Trondheim. Alle tre er menn i 20-åra, opplyser Helse Nord-Trøndelag.

Boligen hvor hendelsen skjedde, beskriver naboen som «belastet» og forteller at det er kommunen som bruker den.

Han sier at han har varslet NAV, kommunen og politiet om tidligere hendelser.

- De som har bodd der i det siste, har blitt hentet av politiet to, tre ganger, sier naboen.

Naboen forteller at han og flere naboer har snakket om at de er bekymret, siden huset ligger ved en skolevei.

- Såframt jeg har tid, prøver jeg å være stå på verandaen og se når barna går til og fra skolen. Jeg kjenner selv barn som går på skolen, sier naboen.

TYVERI: Før politiet rykket til knivhendelsen i Skogn, skjedde det et tyveri på et gullsmed i Levanger sentrum. Foto: Jørgen Hjelmsøy
TYVERI: Før politiet rykket til knivhendelsen i Skogn, skjedde det et tyveri på et gullsmed i Levanger sentrum. Foto: Jørgen Hjelmsøy Vis mer

Har startet etterforskning

Trøndelag politidistrikt skriver i en pressemelding fredag morgen at saken er overført til Spesialenheten for politisaker.

- Vi har blitt orientert om hendelsen hvor politiet har benyttet tjenestevåpen og at skudd fra politiets våpen har truffet en person i beinet. Vi har på den bakgrunn besluttet etterforskning av politiets handling i hendelsen, sier Halvor Hjelm-Hansen, advokat og leder for etterforskningsavdelingen i Spesialenheten, til Dagbladet.

Hjelm-Hansen sier at involverte tjenestepersoner blir avhørt. I tillegg vil det bli gjort tekniske undersøkelser. Hjelm-Hansen ønsker ikke å kommentere hvorfor tjenestevåpenet ble brukt. Politiet i Trøndelag opplyser at politiet løsnet skudd etter det de oppfattet som en trusselsituasjon.

Politiet sier at det er for tidlig å si noe om bakgrunnen for knivstikkingen, og om personene på stedet har noen tilknytning til tyveriet. Politiet har nå startet etterforskning av knivstikkingen, samt tyveriet i Levanger sentrum.

- Det er hva vi etterforsker. Likevel så er oppfølgning av tyveriet årsaken til at vi var der. Jeg kan ikke utelukke at det er en sammenheng, sier operasjonsleder Ebbe Kimo til Dagbladet.