Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nabo pågrepet etter Rakkestad-drapet

Politiet pågrep i går kveld en mann i 60-årene, og siktet ham for å ha drept pensjonisten Einar Johannes Bodal (82) i Rakkestad i Østfold. Den siktede var avdødes nærmeste nabo og venn, melder TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var siktede som selv meldte fra til politiet om dødsfallet. Nå mener politiet at tekniske funn ikke gir naboen alibi på drapstidspunktet. Ifølge TV2 hevder siktede at han er uskyldig.

  - Den siktede ble avhørt to-tre timer i går kveld, uten at han kom med noen tilståelse. I dag motsatte han seg å bli avhørt, og vi vil derfor vente med ytterligere avhør til søndag. Da vil vi også ta stilling til om den siktede skal fremstilles for varetektsfengsling mandag, sier politiadvokat Thor Bernhard Klepper ved Sarpsborg politidistrikt til NTB.

  Einar Johannes Bodal (82) ble 17. desember funnet drept i kjelleren i sin bolig i Erling Østbys vei i Rakkestad av sin nærmeste nabo. Den gamle mannen var slått ihjel, og rettsmedisinerne slo fast at han var død etter gjentatt stump vold mot hodet. Trolig ble han drept dagen før.

Forsettlig drap

Politiet har siktet den pågrepne Rakkestad-mannen for forsettlig drap. Grunnlaget for pågripelsen er forklaringer i saken og tekniske funn. Det som er klart at er at pågripelsen skjedde uten dramatikk ved 21-tiden fredag kveld. Det er også åpenbart at pågripelsen kan knyttes til tekniske funn på åstedet, hvor det blant annet ble funnet ukjente fingeravtrykk. Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad (SA) fikk politiet de første analysene fra laboratoriet nyttårsaften. Senere på dagen ble flere vitner innkalt til nye avhør. Fredag fikk politiet nye svar på de tekniske undersøkelsene, og senere på dagen ble den siktede Rakkestad-mannen pågrepet. Politiet vil ikke bekrefte om mannen er kjenning av politiet, men etter det SA erfarer har den siktede vært i politiets søkelys i en god stund før pågripelsen.

Enslig offer

Einar Johannes Bodal var pensjonert industriarbeider, og bodde alene i huset sitt. Han hadde ingen nær familie, og holdt seg mest for seg selv. Det skal ha gått rykter i bygda om at pensjonisten hadde mye penger. En teori har vært derfor vært at drapsmannen var ute etter penger 82-åringen skal ha hatt liggende hjemme.

NTB

Dette er huset der den 82 år gamle Einar Johannes Bodal ble drept. Hans nærmeste nabo og nære venn er nå pågrepet, mistenkt for ugjerningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!