DOBBELTDRAP: Fredag formiddag fortsatte politiets teknikere undersøkelsene på åstedet for det grusomme dobbeltdrapet som har rystet den lille bygda Långared utenfor Alingsås i Sverige. Melkebonden (69) ble funnet bakbundet og drept på låven. Kona (71) ble funnet bakbundet og drept i senga i hovedhuset. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
DOBBELTDRAP: Fredag formiddag fortsatte politiets teknikere undersøkelsene på åstedet for det grusomme dobbeltdrapet som har rystet den lille bygda Långared utenfor Alingsås i Sverige. Melkebonden (69) ble funnet bakbundet og drept på låven. Kona (71) ble funnet bakbundet og drept i senga i hovedhuset. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Nabo siktet for å ha skjult gjerningsmann

En av naboene til det drepte svenske ekteparet er siktet for å ha skjult en av de to pågrepne gjerningsmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LÅNGARED (Dagbladet): Den svenske melkebonden (69) og hans kone (71) ble funnet brutalt drept på gården i Långared onsdag.

Seint torsdag kveld pågrep svensk politi to kjente kriminelle. En 32-åring ble pågrepet i Göteborg, og en annen mann ble pågrepet  på Ekerö utenfor Stockholm.

- Jeg var sammen med min eldre bror og drakk kaffe, og så stormet politiet inn og skrek «legg deg ned på gulvet», og trakk våpen. Vi vet ikke hva dette dreier seg om, sier 32-åringens bror til Expressen.

32-åringen er dømt for brutale hjemmeran også tidligere, og skal nylig ha sluppet ut etter å ha sonet en lengre fengselsstraff.

En av politiets hovedteorier er at de to siktede har slått i hjel det eldre ekteparet fordi de skal ha nektet å gi dem nøkkelen til et pengeskap som fantes på gården, melder flere svenske medier i dag.

Politiet har ikke sagt noe om hvor mye kontanter mannen oppbevarte hjemme. Kontantene fikk han blant annet på grunn av sine mange spillejobber som musiker i kirkemiljøet.  

De to pågrepne vil bli framstilt for varetektsfengsling i løpet av helga, opplyser svensk politi til Dagbladet.

De to mennene har i skrivende stund ikke fått oppnevnt advokat.

Nabo siktet I tillegg til de to pågrepne er en sambygding fra Polen, som bor i nærheten av ekteparet, siktet for å ha skjult en gjerningsmann.

Den 36 år gamle mannen ble pågrepet tidligere i dag.

- Jeg har ikke hatt mulighet til å treffe min klient ennå , og vet derfor ikkehvordan han stiller seg til mistanken, sier advokat Stig-Erik Söderholm til GP.

Det er et relativt stort polsk innvandrermiljø i Alingsås kommune, der Långared ligger. Mange er sysselsatt i jordbruket.

Det bodde en polsk familie på gården til de drepte. Politiet har understreket at disse ikke er mistenkt for noe.

Det blir likevel et viktig spørsmål for politiet å ta rede på hvorvidt det eldre ekteparet ble rammet tilfeldig, eller om ranerne var på utkikk etter noe spesielt som de hadde fått kunskap om.

Mange spørsmål Det drepte ekteparet var aktive i pinsemenigheten i Alingsås. Flere Dagbladet har snakket med, har rost deres sosiale engasjement.

- Det eneste vi kan si er at de var to aktive og gode mennesker, sier pastor Marcus Örbeck til Dagbladet.

Innbyggerne i Långared er glade for at politiet har pågrepet to personer for drapet. Men det brutale dobbeltdrapet kaster fortsatt en mørk skygge over livet i den lille bygda.

- Det er nesten mest skremmende om de var helt tilfeldige ofre. Det betyr jo at hvem som helst kan bli rammet, sier rektor Lisbeth Wengeroth ved Långared skole.

Ingen av barna på skolen var i slekt med det drepte ekteparet. Men flere av barna ved skolen var naboer av paret. Alle kjente dem.

- Å prate mye om dette, overlater vi til foreldrene. Vår oppgave er at det skal være normalt og trygt. Barna har mange spørsmål, men på de fleste spørsmålene må vi svare at vi ikke vet, sier Wengeroth til Dagbladet.

SKJERMER BARNA: Lisbeth Wengeroth er rektor på Långared skole som ligger en knapp kilometer fra åstedet for det grusomme dobbeltdrapet som har rystet den lille bygda Långared utenfor Alingsås i Sverige. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SKJERMER BARNA: Lisbeth Wengeroth er rektor på Långared skole som ligger en knapp kilometer fra åstedet for det grusomme dobbeltdrapet som har rystet den lille bygda Långared utenfor Alingsås i Sverige. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer