Nabo siktet for forsettlig drap

Mannen som er siktet for forsettlig drap på Marianne Våge (29) har vært i politiets søkelys over lengre tid. 24-åringen, som var Våges nabo, hevder at han er uskyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Haugesund avholdt i ettermiddag en pressekonseranse i forbindelse med pågripelsen og siktelsen av mannen.

Påtaleansvarlig Thor Buberg sa under pressekonferansen at siktede, sammen med andre personer, har vært interressant for politiet en stund. Dette på bakgrunn av den omfattende rundspørringen som ble foretatt i nabolaget, og tekniske spor.

- Det er ikke gitt noen sikre opplysninger om at en ukjent person har forlatt området drapsnatten. Vi har tekniske spor og faktiske opplysninger vi mener knytter siktede til åstedet, sa påtaleansvarlig Thor Buberg.

- Dette, sammen med øvrige spor i saken, gjør at vi mener å ha skjellig grunn til mistanke. Det betyr ikke at saken er oppklart, understreket Buberg.

Siktede sier seg uskyldig.

Politiet kjenner ikke til at siktede, som fyller 25 år i november, skal ha hatt noe kontakt med Marianne Våge utover et vanlig naboforhold. I avhør i går og i dag skal siktede ha benektet å ha kunnskap til drapet.

24-åringen ble pågrepet på sin egen bopel i nærheten av Marianne Våges hus i går ettermiddag. I morgen vil politiet be om varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøkskontroll.

- I samråd med sin forsvarer Helge Talmo har siktede akseptert at fengslingsspørsmålet behandles som kontorforretning, sier Buberg. Det betyr at det ikke vil bli noe ordinært fengslingsmøte i saken.

Siktede er tidligere ustraffet. Politiet vil ikke si noe om mulig motiv for drapet.

I går uttrykte den dreptes og drapssiktedes naboer i Grutlekleiva overraskelse over pågripelsen.

Marianne Våge (29) ble funnet død i sitt hjem i Grutlekleiva utenfor Haugesund søndag 9. april. Hun ble funnet av sin fraseparerte ektemann da han skulle levere parets to barn etter helga.