Mannen i 40-åra som er siktet for å ha drept en kvinne i 20-åra og en mann i 30-åra på Storhaug i Stavanger natt til onsdag, erkjenner dobbeltdrapet. Vis mer

Dobbeltdrap i Stavanger

Nabo til dobbeltdrap: «Hva skjer her?»

Nabo våknet i natt til enormt politioppbud utenfor. Først i dag fikk de vite at det hadde skjedd et dobbeltdrap hos naboen.

Publisert

STAVANGER (Dagbladet): Ekteparet Therese Engen Bjørvik (48) og Stig Bjørvik (54) flyttet til bydelen Storhaug i Stavanger for to år siden og er nærmeste nabo til huset der to mennesker ble drept natt til onsdag.

- Vi sov med åpent vindu, nøyaktig åtte meter fra huset. Vi hørte ingenting i natt, sier de to til Dagbladet.

- Vi har hele tida oppfattet dette som et trygt nabolag og vi gjør det fortsatt, sier ekteparet.

En mann i 40-åra har i politiavhør erkjent at han står bak drapene på en kvinne i 20-åra og en mann i 30-åra natt til i dag, ifølge politiet. Han sitter i kveld i politiavhør. Dagbladet har ikke kommet i kontakt med mannens forsvarer.

GATA: Slik så det ut på gata utenfor naboen natt til onsdag. Foto: Privat.
GATA: Slik så det ut på gata utenfor naboen natt til onsdag. Foto: Privat. Vis mer

Sendte SMS

Men mora til Therese Engen Bjørvik, som bor i annen etasje, våknet og oppdaget at noe skjedde i natt.

- Klokka 02.43 sendte hun et bilde fra mobilen av mange politibiler på hovedgata rett nedenfor med teksten: «Hva skjer her?».

Stavanger Aftenblad omtalte nabovitnet først. Datteren oppdaget ikke før i morges at hun hadde fått en melding av mora.

- Jeg ante ikke noe om hva som hadde skjedd hos naboen før jeg leste om det i avisa utpå formiddagen i dag. Det visste heller ikke mor, sier hun til Dagbladet.

Mannen Stig sier at hans svigermor hadde hørt noe slikt som «Det er politi. Slipp oss inn.». Det var klokka 02.19 at mannen, som er siktet for dobbeltdrapet, selv ringte til politiet. I løpet av få minutter var det minst åtte politibiler og ambulanser på stedet.

Ekteparet kjenner ikke noen av leietakerne i de tre utleieenhetene i nabohuset. Huseieren bor også der. Han ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

- Det har aldri vært noe bråk her. På tross av det som har skjedd, så føler vi oss fortsatt veldig trygge her, sier naboen til Dagbladet.

RELASJON: Politiet opplyste om drapene under en pressebrief onsdag 24. juni. Video: NRK / Heidi Karin Gilje Skog Vis mer

- Ekskone og ny kjæreste

Avsnittsleder Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt fortalte under en pressekonferanse tidligere i dag at det har vært en langvarig relasjon mellom den avdøde kvinnen og den siktede mannen.

- Når det kommer til den avdøde mannens kobling til de andre, er det noe vi vil komme tilbake til. Det er likevel mye som tyder på at han også har hatt en relasjon til de involverte, fortalte Berge.

- Vi har ikke endelig identitet bekreftet på de aktuelle personene. Men ut fra opplysningene vi har nå legger vi til grunn at dette er personer som er syriske asylsøkere.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal de døde være den drapssiktedes ekskone og hennes nye kjæreste. Avisa kjenner til at politiet holder sjalusi som et mulig motiv, men politiet har ikke bekreftet dette.

Aftenbladet har opplysninger om at det skal ha blitt brukt kniv og får opplyst fra politiet at det dreier seg om en spiss gjenstand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer