Nabo til piloten: - Jeg nekter å tro det

Johanis (23): - Han virket veldig veldig ordentlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MONTABAUR (Dagbladet): - Jeg er sjokkert, jeg nekter å tro det.

Det sier Johanis Rossboh (23), som bor to hus bortenfor huset der 28 år gamle Andreas Lubitz bodde sammen med sine foreldre.

I dag ble kjent at den 28 år gamle annenpiloten låste flykapteinen fra cockpiten og styrtet Germanwings-flyet fra Barcelona, som tok livet av alle de 150 om bord tirsdag formiddag.

- Vi pleide å hilse når vi møttes i gata. Jeg sliter med å tro det som har skjedd, sier Johanis til Dagbladet.

De to kjente hverandre ikke godt, men de var på hils i den oversiktlige hjembyen Montabaur i Rheinland Phalz, med nærmere 15 000 innbyggere i bykjernen og 40 000 nærområdene medregnet.

- Altfor sykt - Det er lenge siden jeg så ham, det var nok på fjoråret. Jeg visste ikke at han pendlet til Düsseldorf, og jeg kjenner ikke foreldrene hans. Han var jo en ung, frisk fyr, og jeg skjønner ikke hvorfor han skal ha gjort dette.

Han hørte på nyhetene i dag at det var naboen to hus borte som hadde styrt katastrofeflyet.

- Det er altfor sykt å drepe 150 mennesker, bare fordi han ikke ville være på denne jorda mer. Jeg møtte han noen ganger, og han var veldig høflig og vennlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.