Nabo tiltalt for å ha lurt 90-åring for millioner

En 55 år gammel mann er tiltalt for å ha forledet en 90 år gammel kvinne til å overføre nærmere 17,8 millioner kroner til ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etterforskningen av saken har pågått siden i fjor høst. Nå er mannen tiltalt for grovt bedrageri mot sin nabo på Majorstuen i Oslo.

- Han har i en lang periode bodd under henne og hjulpet henne med ulike ting. Så har han etter hvert begynt å låne penger av henne, og dette utviklet seg til å bli større og større beløp, sier politiadvokat Knut Horn.

Ifølge tiltalen er nærmere 16,7 millioner kroner i løpet av 2013 og 2014 blitt overført fra kvinnen til tiltaltes konto eller kontoer han kontrollerer.

Ytterligere 1,1 millioner er blitt overført fra kvinnen til en tredjepart etter avtale med tiltalte.

For retten i januar Mannen sitter i dag i varetekt, og saken skal etter planen føres i Oslo tingrett over tre dager fra 12. til 14. januar.

- Han har ikke erkjent straffskyld så langt, sier mannens forsvarer, advokat Kristin Morch.

Hun kan inntil videre ikke uttale seg ytterligere om saken. Fornærmedes bistandsadvokat Svein Holden ønsker ikke å gi noen kommentar.

Mannen er tiltalt etter straffeloven paragraf 270 om grovt bedrageri. Strafferammen er fengsel i inntil seks år. I tillegg varsler påtalemyndigheten at det vil bli nedlagt påstand om erstatning til 90-åringen på 17,8 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer