Nabo varslet barnevernet om «sped» tiåring

En nabo ringte allerede i februar inn en bekymringsmelding til barnevernsvakten om tiåringen som i august ble funnet død i en leilighet i Oslo. Politiet skal nå undersøke hvorfor de ikke ble varslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nabokvinnen forteller til VG at hun loggførte det hun hørte av bråk fra naboleiligheten, og varslet Barnevernsvakten i Oslo kommune. I den ti minutter lange samtalen beskrev hun det voldsomme bråket, og leste også opp navnene på postkassen. I samtalen beskrev hun nabogutten som en sped gutt med for stor skolesekk og blikket festet i bakken og mente han for alt hun visste, kunne være en førsteklassing.

Kvinnen sier hun visste at noe var galt, at gutten var «for introvert». Hun fikk imidlertid aldri noen tilbakemelding.

Må til bunns Heller ikke politiet, som nå etterforsker dødsfallet, kjenner til kvinnens bekymringsmelding.

- Dette er ting vi må komme til bunns i, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til avisen.

Kraby er imidlertid kjent med en bekymringsmelding som barnevernet i den aktuelle bydelen mottok i april. En uke senere ble saken henlagt etter ett enkelt hjemmebesøk. Fylkesmannen i Oslo og Akershus har nå åpnet tilsynssak mot barnevernet i denne saken.

Nabokvinnen kontaktet politiet allerede før hun tok kontakt med barnevernsvakten, noe politiet nå skal se nærmere på. Hun forteller også at bråket i leiligheten fortsatte, og at hun meldte sin bekymring til både styret og borettslagets vaktselskap. Da hun selv valgte å oppsøke familien, ble hun sendt på dør, forteller hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer