GIR GASS: Even Tangen Heggernes hevder Nabobil går bedre enn planlagt til tross for store overskudd. Til høyre medgründer Christian Hager. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.
GIR GASS: Even Tangen Heggernes hevder Nabobil går bedre enn planlagt til tross for store overskudd. Til høyre medgründer Christian Hager. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.Vis mer

Nabobil gir gass mot naboland

Mens pengene fosser ut av kassa i Norge, har Nabobil nå startet forberedelser for å hente ny kapital for storsatsing i utlandet.

​​ (Finansavisen): Vi har gjort en liten emisjon nå for å holde hjulene i gang, men jobber med en stor emisjon for kanskje å ta steget ut i utlandet, sier gründer og daglig leder Even Heggernes i Nabobil.no til Finansavisen.

Fra et underskudd på 1,2 millioner i 2015 økte tapene til 6,7 millioner i 2016 og 10 millioner i 2017.

- Dette har vært planlagt. Hittil har det gått mye kostnader til å utvikle plattformen. Fremover vil markedsføring bli kostnadsdriveren, forklarer Heggernes til avisa.

Billån for 52 mill.

Nabobil har økt i omfang, der selskapet i fjor formidlet biler for 52 millioner kroner.

- Vi har bra vind i seilene og tror vi vil nå 100 millioner på plattformen i 2018, sier Heggernes til Finansavisen.

Han har nettopp gjort en emisjon på drøye 3 millioner kroner. Kapitalinnhentingen er ifølge avisa gjort til en prising på drøyt 60 millioner kroner før penger.

Varsler tap også i 2018

- Vi er ute og sonderer markedet blant internasjonale aktører, eventuelt at det blir venturekapital-penger. Det er god interesse fra investorsiden, sier Heggernes til Finansavisen som antyder at de kommer til å skru opp prisingen av selskapet.

Og det vil ikke bli overskudd med det første.

- Vi kommer til å gå med underskudd også i 2018 selv om det forhåpentligvis blir halvert i forhold til 2017. I 2019 sikter vi mot å gå break-even.

Det er imidlertid før internasjonal ekspansjon skal belaste regnskapene.

- Vi har sett på alt fra naboland til litt større land, og jobber mot en beslutning i løpet av våren, sier Heggernes til avisa.

Andre økonominyheter:

Spår riggaksjer opp 100-200 prosent
- Det er utvilsomt et «pensjonsran»
​På to år har Inge (75) tjent 330 mill.