Naboen ble vekket av bekymrede venner

Tilstanden er alvorlig for en av de to kvinnene som ble skutt i Vest-Agder i morges. Mann i 50-åra siktet for drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg ble vekket i dag tidlig av venner og slektninger som ringte og var bekymret. Da jeg så ut av vinduet, var området sperret av og det var politi over alt, sier nabo Bjørn-Arild Schancke til Dagbladet.

Politiet i Agder fikk melding om en skyteepisode på en adresse i Lindesnes kommune i Vest-Agder klokka 07.20 i dag tidlig.

Da de kom til stedet, fant de to kvinner i 40-åra med skuddskader og en mann i 50-åra.

- Han ble pågrepet der episoden har skjedd. Mannen er en kjenning av politiet, sier fungerende politistasjonssjef Nils Olaf Holbek til Dagbladet.

- Det er uklart om den formelle siktelsen er tatt ut ennå, men han er siktet for drapsforsøk, opplyser Holbek til Dagbladet klokka 11.55.

En alvorlig skadd Begge kvinnene er fraktet med ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand. I 13-tida meldte sykehuset at den ene kvinnen er alvorlig skadet, mens den andre har moderate skader, skriver Fædrelandsvennen.

Begge blir overført til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Politiet vil ikke gå inn på om det er en relasjon mellom de to skutte kvinnene og den antatte gjerningsmannen. De vil ikke bekrefte om de fant våpenet på åstedet, eller om noen av de tre bor på adressen.

- Vi vil ikke gå ut med detaljopplysninger, av hensyn til den videre etterforskningen, sier Holbek til Dagbladet.

- Et sjokk Nærmeste nabo Bjørn-Arild Schancke gir uttrykk for at den antatte gjerningsmannen bodde alene på adressen.

- Han har nok hatt helgebesøk, sier Schancke.

Han beskriver naboen som stille, rolig og fredelig.

- Dette kom som et sjokk og uten forvarsel. Vi har hatt et godt naboskap og har hjulpet hverandre i ulike sammenhenger, sier Schancke.

Det var også en fjerde person på stedet, som er bragt inn som vitne i saken. Det er ikke foretatt avhør av siktede per 15.00 i dag. Han har heller ikke fått oppnevnt en forsvarer.

Krimteknikere til stedet Politiet vil utover dagen få krimteknikere til boligen i Lindesnes kommune.

- Vi driver nå taktisk og teknisk etterforskning, og vil ha krimteknikere på plass i løpet av dagen. Vi skal også avhøre aktuelle personer, sier Holvik til Dagbladet.

Politiet fikk melding om hendelsen over telefon klokka 07.20 i dag tidlig, men det er ennå ikke klart hvem som meldte fra til politiet.

- Noen har ringt etter ambulanse og bedt om bistand. I meldinga så kom det ikke fram at to personer er skutt. Det ble klart da vi kom fram, sier Holbek til Dagbladet.

NÆRMESTE NABO: Bjørn-Arild Schancke er nærmeste nabo til huset der to kvinner ble skutt og skadet i morges. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
NÆRMESTE NABO: Bjørn-Arild Schancke er nærmeste nabo til huset der to kvinner ble skutt og skadet i morges. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer