Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Naboen driver meg ut av huset

Naboen i blokka fester og bråker så mye at «Kari» ikke orker mer. Hun er drevet ut av sitt eget hjem og overnatter hos familie og venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Styret i borettslaget har gitt naboen flere advarsler og vedtok i fjor å få ham ut av blokka. Men mannen nekter å godta oppsigelsen, og styret vil ikke gå rettens vei for å få ham ut. Det er mulig å isolere mellom etasjene, men «Kari» må i så fall ta regningen sjøl. Borettslagets lydprøver viser at leiligheten ikke er mer lytt enn andre i blokka.

- Borettslaget sier de har prøvd å finne en løsning, men jeg er like langt. Jeg er ikke ute etter å få naboen kastet ut. Alt jeg ber om, er å få leve i fred og ro, sier den stillfarne kvinnen.

Hun tør ikke å stå fram. Stavanger-kvinnen frykter represalier fra miljøet som pleier å feste i naboleiligheten. «Kari» har ikke gjort seg særlig populær hos naboen og hans svirebrødre med sine gjentatte klager.

- Trakassering

- Jeg blir utsatt for trakassering når jeg er hjemme. De har stått rett over soverommet mitt og banket og ropt til meg om nettene. Jeg kaller det psykisk terror.

Flere andre naboer har skrevet under på at det har vært bråk og festing i leiligheten. To andre beboere har også lagt inn selvstendige klager. Likevel kan ikke styret i borettslaget gjøre noe.

- Vanskelig sak

- Det er forferdelig vanskelig nå.Tidligere var det lettere å få ut folk på grunn av støy. Vi har innhentet råd fra boligbyggelagets ekspertise. De har frarådet oss å gå til rettssak, sier formannen i borettslaget.

- Dere kan vedta utkastelse, men ikke sette makt bak kravet?

- Hvis denne saken stopper her nå, så blir det sånn. Men hvis noen kan komme med noe mer håndfast, stiller saken seg annerledes.

- Kan ikke borettslaget gjøre noe for å skaffe mer bevis?

- Naboene er spurt, uten at vi har fått nok dokumentasjon til en rettssak, sier formannen.