DER VAR GRENSEN:   Arne Vigelands rivningsmannskap har trukket et tau (tett inntil den gule byggeplaten) mellom grensetolpene de fant etter å ha revet 12 kvadratmeter av naboens 50 kvadrat store uthus. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
DER VAR GRENSEN: Arne Vigelands rivningsmannskap har trukket et tau (tett inntil den gule byggeplaten) mellom grensetolpene de fant etter å ha revet 12 kvadratmeter av naboens 50 kvadrat store uthus. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

Naboen med sag kan få godkjent riving - etterpå

Men det VAR ulovlig, sier Asker kommune etter tilsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon


Naboen som sagde et uthus i to på Nesøya utenfor Oslo i helgen, kan få rivingen ettergodkjent av kommunen.

Det kan se ut til at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse for nabo Arne Vigeland (40), som satte håndverkere til å sage naboens uthus i to, mens naboene var på ferie.

Årsaken var at uthuset delvis var bygget på hans eiendom.

Ifølge Asker kommune kan han søke om å få rivingen ettergodkjent.

- Kommunen gjennomførte tilsyn på eiendommen, og konstaterte at det er foretatt ulovlig riving. Riving er underlagt søknadsplikt i henhold til plan- og bygningsloven, og tiltakshaver vil i første omgang få anledning til å søke om å få tiltaket ettergodkjent, opplyser jurist Synnøve Dehli i Asker kommune til Budstikka.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer