Naboen siktet for drapet på 71-åring

SKJELSVIK (Dagbladet): Den 38 år gamle mannen som i går morges ble siktet for drapet på en 71 år gammel kvinne på Skjelsvik i Porsgrunn, nekter all skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var nabo av den drepte kvinnen og befant seg i leiligheten sammen med den drepte da politiet ankom åstedet.

Det var naboer i rekkehuskomplekset som tidlig i går morges meldte fra om husbråk fra leiligheten til den 71 år gamle kvinnen i Junoveien på Skjelsvik. Da politiet ikke mange minuttene etterpå ankom stedet, fant de kvinnen liggende død. Hun var trolig drept ved en form for stump vold, eventuelt under et kraftig basketak.

På åstedet

Mannen som straks ble anholdt og siktet for ugjerningen, befant seg i leiligheten da han ble pågrepet klokka 06. 30. Det er på det rene at den drepte kvinnen pleiet en viss omgang med den nå mistenkte drapsmannen. Han er en av offerets nære naboer.

Politiadjutant Olav Marjussen sier at motivet bak drapet så langt er ukjent. Kripos-etterforskere arbeidet utover dagen og kvelden i går med å sikre spor.

Kvinnen bodde alene i rekkehusleiligheten. Politiet skal ikke ha funnet spor som går i retning av at mannen kan ha brutt seg inn. Så langt tyder etterforskningen på at mannen har vært på besøk hos kvinnen forut for ugjerningen.Vitner


Sjokkerte naboer var vitner til at et stort område rundt leilighetskomplekset ble sperret av i morgentimene i går. Da de spurte hva som var skjedd, fikk de vite at deres nabo var drept og at den nevnte mannlige naboen var mistenkt.
Under avhørene i går skal ikke siktede ha kunnet gjøre rede for noe hendelsesforløp utover at han nekter kjennskap til og dermed skyld for ugjerningen. Avhørene fortsetter i dag. Mannen framstilles trolig for varetektsfengsling mandag morgen.

NABOER I SJOKK: Sjokkerte naboer ble i går morges orientert av politiet om årsaken til at boligområdet deres ble sperret av.