Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

24-åring siktet for drap på sin far:

Naboene er sjokkerte: - En familietragedie

- Det er opprivende og uforståelig at noe slikt kan skje her. 

Rystet: En 24 år gammel mann er siktet for å ha drept sin far i et boligområde i Steinkjer. Naboene er rystet over hendelsen. Foto: Håvard Zeiner 
Rystet: En 24 år gammel mann er siktet for å ha drept sin far i et boligområde i Steinkjer. Naboene er rystet over hendelsen. Foto: Håvard Zeiner  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i 60-åra døde etter en voldshendelse i et boligområde i Sørlia i Steinkjer torsdag ettermiddag. Mannen fikk nødhjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Den avdødes sønn, en 24 år gammel mann, er pågrepet og siktet for drap. Han skal ble avhørt i et par timer torsdag kveld, og vil bli fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Til NRK sier 24-åringens forsvarer Rolf Christensen at siktede innrømmer å ha forvoldt farens død, men at det ikke ligger noen erkjennelse av straffskyld.

- Han er sterkt preget av det som har skjedd, sier forsvareren.

Voldshendelsen skjedde ute på åpen gate, og det var derfor flere vitner som både så og hørte det som skjedde, opplyste politistasjonssjef Snorre Haugdal i Steinkjer på en pressekonferanse klokka 18.00 torsdag.

- En familietragedie

Dagbladet har vært i kontakt med en nabo som var på stedet kort tid etter at hendelsen fant sted.

- Jeg bor like i nærheten, og var ute og gikk tur med hunden min. Det eneste jeg så var masse politi og at området var sperret av. Jeg ville ikke være i veien for politiet, så jeg gikk fra stedet ganske raskt, sier naboen, som ønsker å være anonym.

Hun er rystet over det som har skjedd.

- Det er en familietragedie. Det er ikke vanlig at slike ting skjer her. Det er en liten plass hvor alle kjenner alle, og det som har skjedd er veldig tragisk, sier naboen til Dagbladet.

- Opprivende

Dagbladet har også vært i kontakt med andre personer som bor i området.

Naboene beskriver området som et ellers rolig og stille nabolag.

- Det er opprivende og uforståelig at noe slikt kan skje her. Jeg var ikke vitne til hendelsen, men oppdaget plutselig masse politi i gata utenfor. Politiet har vært her i flere timer, sier en nabo, som også ønsker å være anonym.

Full etterforskning

Politiet har satt i gang full etterforskning etter hendelsen.

Kriminalteknikere er på stedet og politiet har startet vitneavhør, opplyste politistasjonssjef Snorre Haugdal på pressekonferansen torsdag.

Politiet har kontroll på det man antar er drapsvåpenet.

Kommunens kriseteam er også iverksatt, og både pårørende og vitner til hendelsen vil bli fulgt opp.

Den siktede 24-åringen har fått oppnevnt Rolf Christensen som forsvarer. Han skal snakke med sin klient torsdag kveld, opplyser advokaten til Dagbladet.

Verken avdøde eller siktede er kjenninger av politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media