- Naboene er vant til å se henne henge og dingle

Asbjørn Karlsen fra Arendal bruker en hydraulisk kran for å få med sin 89 år gamle mor på båttur.

BÅTTUR: For at 89 år gamle Gerd Karlsen, som er dårlig til beins, skal få bli med familien på båttur, bruker sønnen Asbjørn Karlsen en hydraulisk kran til å få henne om bord. Foto: Privat
BÅTTUR: For at 89 år gamle Gerd Karlsen, som er dårlig til beins, skal få bli med familien på båttur, bruker sønnen Asbjørn Karlsen en hydraulisk kran til å få henne om bord. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 54-åringen fra Arendal bor rett ved sjøkanten og er som de fleste andre sørlendinger glad i å reise ut på sjøen med båten om sommeren.

Det samme er familien hans, men det er ikke like lett for alle å bli med. Hans 89 år gamle mor Gerd Karlsen er nemlig dårlig til beins og kommer ikke ned i den dype båten uten hjelp.

Derfor kom sønnen opp med en løsning som innebærer å bruke den hydrauliske krana som står på bryggekanten til å heise sin mor om bord. Det var Agderposten som først omtalte saken (krever abonnement). 

- Det er helt normalt for meg å bruke de hjelpemidlene jeg har, sier Asbjørn Karlsen til Dagbladet.

Ikke noe nytt Denne løsningen er ikke helt ny, og Karlsen forteller at han har heist moren sin ned i båten flere ganger denne sommeren. Hun skal selv ikke være skeptisk til metoden.

- Nei, hun er ikke skeptisk til det i det hele tatt. Hun stoler blindt på meg. Første gang jeg brukte den derimot måtte jeg kvalitetssikre ved å bruke meg selv, sier Karlsen.

For mange kan det kanskje se litt merkelig ut å heise moren sin med en kran, men Karlsen sier at naboene har blitt vant til å se 89-åringen henge i krana.

- Det er ikke noe spesielt for naboene å se henne henge og dingle der. Dette er ikke første gangen vi har gjort dette. Det er en helt vanlig prosedyre, sier Karlsen til Dagbladet.

Elsker båtlivet Mora hans bor i en leilighet i kjelleren på huset, og Karlsen sier det er godt å kunne hjelpe henne med å bli med ut på sjøen.

- Hun har bodd i dette området i hele sitt liv, så hun liker å komme seg ut på vannet og se steder hun kjenner igjen. hun elsker å være i båt, sier han.

Karlsens tvillingdøtre Henne og Vilde på 15 år hjelper også til med å få farmora deres om bord på båten, når de ikke bruker den til å slenge seg selv ut i vannet med den.