- Naboene er vant til å se henne henge og dingle

Asbjørn Karlsen fra Arendal bruker en hydraulisk kran for å få med sin 89 år gamle mor på båttur.

BÅTTUR: For at 89 år gamle Gerd Karlsen, som er dårlig til beins, skal få bli med familien på båttur, bruker sønnen Asbjørn Karlsen en hydraulisk kran til å få henne om bord. Foto: Privat
BÅTTUR: For at 89 år gamle Gerd Karlsen, som er dårlig til beins, skal få bli med familien på båttur, bruker sønnen Asbjørn Karlsen en hydraulisk kran til å få henne om bord. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 54-åringen fra Arendal bor rett ved sjøkanten og er som de fleste andre sørlendinger glad i å reise ut på sjøen med båten om sommeren.

Det samme er familien hans, men det er ikke like lett for alle å bli med. Hans 89 år gamle mor Gerd Karlsen er nemlig dårlig til beins og kommer ikke ned i den dype båten uten hjelp.

Derfor kom sønnen opp med en løsning som innebærer å bruke den hydrauliske krana som står på bryggekanten til å heise sin mor om bord. Det var Agderposten som først omtalte saken (krever abonnement). 

- Det er helt normalt for meg å bruke de hjelpemidlene jeg har, sier Asbjørn Karlsen til Dagbladet.

Ikke noe nytt Denne løsningen er ikke helt ny, og Karlsen forteller at han har heist moren sin ned i båten flere ganger denne sommeren. Hun skal selv ikke være skeptisk til metoden.

- Nei, hun er ikke skeptisk til det i det hele tatt. Hun stoler blindt på meg. Første gang jeg brukte den derimot måtte jeg kvalitetssikre ved å bruke meg selv, sier Karlsen.

For mange kan det kanskje se litt merkelig ut å heise moren sin med en kran, men Karlsen sier at naboene har blitt vant til å se 89-åringen henge i krana.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer