Naboene har aldri hørt en lyd fra denne leiligheten

Men på innsiden skal tre døtre ha blitt holdt innesperret av sin egen mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BROMÖLLA (Dagbladet): - Jeg kan ikke forstå det. Jeg har aldri sett eller hørt noe til dem i leiligheten over meg, sier Ingrid Nordstedt.

Dagbladet møter henne der hun bor, i leiligheten rett under der en mor (59) skal ha holdt sine tre døtre inne i flere år. 
- Er du virkelig sikker? Alle barna er nå voksne. I leiligheten over Nordstedt sin skal de tre døtrene ha blitt holdt innesperret i omlag to år.
- Men jeg har aldri hørt noenting derfra. Aldri, sier Nordstedt. 
Hun kjenner godt til navnet på familienavnet som står på døra og på postkassa til leiligheten de tre kvinnene ble hentet ut fra, men kan ikke si å ha sett dem. 

- Er du virkelig sikker på at det var nettopp den familien? spør hun. 
En av døtrene skal ha sagt at de er blitt holdt borte fra omverdenen i over ti år.
- Ingen Fritzl-sak Politiet sa tidligere i dag til Dagbladet at søstrene ikke har vært holdt innesperret hele tiden, men at de har hatt svært begrenset bevegelsesfrihet. Statsadvokat Pär Andersson sier til Aftonbladet at det er tvilsomt at de har vært innelåst i ti år. Han sier søstrene i hvert fall har gått noe på skole. På direkte spørsmål fra avisa om det er snakk om en Fritzl-sak svarer han:

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er nok noe helt annet.

Andersson sier til Dagbladet at de vil avgjøre fredag om kvinnen skal framstilles for varetekt.

- Vi gjøre ytterligere avhør av moren, døtrene hennes og vitner i kveld, sier Andersson.

- ER DU SIKKER? Ingrid Nordstedt bor rett under leiligheten der moren skal ha holdt sine døtre inne. Men hun har aldri hørt en lyd derfra, sier hun. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
- ER DU SIKKER? Ingrid Nordstedt bor rett under leiligheten der moren skal ha holdt sine døtre inne. Men hun har aldri hørt en lyd derfra, sier hun. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

Han sier politiet ikke har snakket med barnas far eller andre slektninger.

- De eneste vi har avhørt utenom kvinnen og barna hennes, er noen vitner, først og fremst naboer, sier Andersson til Dagbladet.

Han sier han ikke vet om familien har fått noen form for sosialstønad eller om moren har hatt andre inntekter.

Som Dagbladet skrev tidligere i kveld mener politiet at moren kan ha flyttet rundt i Sverige, og holdt døtrene skjult i ulike leiligheter. Kilder med kjennskap til saken opplyser til Dagbladet at den eldste av søsterene skal ha hatt anledning til å gå og handle.

AVSPERRET: Naboene hørte ikke en lyd herfra. 
Foto: Christian Ornberg / Expressen
AVSPERRET: Naboene hørte ikke en lyd herfra. Foto: Christian Ornberg / Expressen Vis mer

Faren skal ha lett etter døtrene siden 90-tallet.

- Jeg forlot moren. Vi fungerte ikke sammen, sier han til Kvällsposten.

I leiligheten i Bromölla i Skåne skal moren og døtrene ha oppholdt seg siden tidlig 2013. Leiligheten ligger i et fredelig lite nabolag i byen som ligger nære Kristianstad i Skåne, sør i Sverige. Utenfor den hvite og brune murblokka er en liten lekeplass, sykkelstativer og en fredelig bilvei.  
Gul og rød lapp Det er inne i denne blokka, i en toromsleilighet, at skal de nå voksne barna ha blitt holdt inne. I går kom de seg ut, etter å ha fått varslet en annen nabo.
Nå henger en liten gul og rød lapp på døra deres. En advarsel fra politiet om å ikke ta seg inn i leiligheten som nå er en del av etterforskningen. 
Nordstedt og de andre naboene Dagbladet snakker med, sier de er svært overrasket over at det i et hele tatt har vært mennesker inne i leiliigheten. 
- Jeg har aldri hørt noe. Aldri sett noen, heller - etter at han som bodde der før flyttet ut for noen år siden, sier Nordstedt. 
Hun forteller at det titt og stadig er både familier, barn og unge som går i gangene. Men hun kan aldri huske å ha møtt voksne kvinner eller moren deres, slik hun hører de blir beskrevet etter at nyheten ble kjent torsdag. 
- Bare rart Moren har delt oppgang med seks andre familier, og det er en av disse naboene som skal ha blitt varslet av det ene barnet om sitasjonen inne i leiligheten. 
«Vi har vært innesperret i ti år», skal det nå voksne barnet ha sagt til naboen.
- Jeg vet virkelig ingenting, jeg er bare på jobb, og de gangene jeg har vært her hjemme har jeg ikke sett dem. Det er bare rart. Jeg skjønner ingenting av dette, sier en annen nabo. 
Tidlig onsdag kveld skal svensk politi ha blitt varslet om det som foregikk inne i leiligheten. Ifølge Kvällsposten var det rundt åtte politifolk som slo til på adressen. De måtte bryte seg inn, ifølge avisa, som først meldte om saken torsdag formiddag.

BARE ETT SOVEROM: Søstrene skal ha sovet på luftmadrasser i stua.
BARE ETT SOVEROM: Søstrene skal ha sovet på luftmadrasser i stua. Vis mer