Naboene i sjokk

SJØVEGAN (Dagbladet): En iskald drapsmann har først tatt livet av Marie-Louise Bendiktsen (59). Deretter satte han huset i brann for å skjule sporene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mer enn to døgn klarte han å lure politiet, som trodde kvinnen omkom i en tragisk husbrann.

Gjerningsmannen har fått et solid forsprang, og politiet medgir at det kan ta tid å oppklare drapet i Sjøvegan i Salangen kommune i Troms.

Kvinnen, som var enke etter den tidligere ordføreren i kommunen, ble sist sett ved 15-tida tirsdag. Brannen ble meldt like over klokka fem onsdag morgen. Først seint fredag karakteriserte politiet dødsfallet som mistenkelig, og i går var det klart at 59-åringen ble drept.

Stusset

Mye tyder på at Marie-Louise Bendiktsen ble tatt av dage tirsdag ettermiddag. Folk i boligfeltet skal ha stusset over at kvinnen ikke som vanlig satt ute på verandaen og solte seg denne vakre sommerdagen.

Videre får Dagbladet opplyst at hun ikke hadde tømt postkassen sin denne dagen. Hvis drapet ble begått tirsdag ettermiddag, har drapsmannen enten oppholdt seg i huset i mange timer eller kommet tilbake om natta for å sette huset i brann.

En eller flere gjerningspersoner har satset alle kort på at den voldsomme brannen ville fjerne alle spor.

Vantro

Det lille tettstedet i Midt-Troms reagerte med sjokk og vantro da de i går fikk melding om at deres sambygding var drept.

- Uhyggelig, fælt, ikke til å tro, sier Hege Vaagaasar, nærmeste nabo til den drepte.

Vaagaasar hadde besøk det aktuelle døgnet og sov sjøl på sofaen i stua under et åpent vindu.

- Jeg våknet av det jeg trodde var regn, og tenkte at dette er bra for bøndene etter så lang tørke. Høylytt snakk trodde jeg var folk på vei hjem fra fest, forteller naboen, som først seinere skjønte at regnet var vann fra brannslanger.

Hadde fri

Marie-Louise Bendiksen arbeidet på kommunens sentralbord. Denne uka hadde hun fri, fordi datteren med to barn var på besøk fra Svalbard. Tirsdag og onsdag hadde gjestene reist bort fra Sjøvegan.

Politiet gikk i går i gang med å kartlegge alle personer som var i Sjøvegan tirsdag.

Avdøde bodde i Lensmannsjordet, et etablert boligfelt like ved kommunesenteret. Det bor rundt 1000 personer i Sjøvegan. Tettstedet er ikke et utpreget turistmål. Derfor blir fremmede gjerne lagt merke til.

Uklart motiv

Ingen kan heller forestille seg noe motiv for drapet.

Det var obduksjonen som overbeviste politiet om at de måtte etterforske et drap. Huset er omtrent helt nedbrent, bare rester av noen vegger står igjen.

Kripos har sendt tre tekniske og fem taktiske etterforskere til Sjøvegan. En politistyrke på 20 personer nøster nå videre i de få tråder som finnes.

Vanskelig

- Utgangspunktet er ikke det enkleste fordi vi i to døgn trodde det dreide seg om en brann. Åstedet er delvis brent ned, det gjør også etterforskningen vanskelig, sier lensmann Nils Johan Mikalsen i Salangen.

Drapet rammer det lille samfunnet ekstra hardt fordi det bare er to år siden to pensjonister ble brutalt myrdet i nabokommunen.
Drapsmannen kom fra Sjøvegan, han er for øvrig utenfor mistanke når det gjelder drapet på Marie-Louise Bendiktsen.