Naboene i sjokk

BERGEN (Dagbladet): - Dette kom som et sjokk. Vi hørte aldri noe bråk fra leiligheten, sier André Drønen og Linda Nygård. De er naboer til samboerparet, og foreldre til tre år gamle William som var vitne til bildrapet ved Olsvikåsen barnehage.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hele nabolaget rundt Fredheim borettslag, der samboerparet bodde, var i går skaket av det brutale bildrapet.

- Barnehagen hadde lunsj da ulykken skjedde, og William satt med ryggen til da det smalt første gang. Men han gjentar hele tida at mannen kjørte over damen, så han har nok dessverre fått med seg en del av det som hendte, sier André Drønen.

Kontaktet lege

- Det er jo et sjokk å få en slik melding. Jeg var på jobb og fikk beskjed om å komme og hente William, sier Linda Nygård, som har vært i kontakt med lege for å få vite hvordan de bør takle sønnens voldsomme opplevelse.

- Trolig går det bra. Men det er en belastning at han var så nær situasjonen. Det er forferdelig at det skulle skje så nær barnehagen. Heldigvis er han så liten at han ikke forstår hva som virkelig har hendt, sier Drønen.

På grunn av ferie var det heller ikke så mange barn i Olsvikåsen barnehage i går.

Ikke nær kontakt

Den 40 år gamle mannen og den 29 år gamle kvinnen flyttet inn i Fredheim borettslag for om lag halvannen måned siden. Drønen og Nygård forteller at verken den siktede 40-åringen eller den 29 år gamle avdøde kvinnen har deltatt i det sosiale livet i borettslaget.

- Vi som bor her, er mye sammen på fellesarealet. I fint vær sitter vi svært ofte ute sammen, men de deltok aldri. Samtidig er det jo ikke lenge siden de flyttet inn, og i mellomtida kom fødselen. Vi hilste og gratulerte med barnet, men kom aldri i noe nærmere kontakt med dem, forteller Nygård.

Samboerparet kom heller aldri innom uteområdet etter å ha gått turer.

Både Drønen og Nygård understreker likevel sammen med de andre beboerne Dagbladet snakket med at de aldri hørte antydning til bråk hos samboerparet.

- På oss virket de som helt vanlige folk. Vi var på nikk med dem, men heller ikke noe mer. Det tar jo ofte litt tid når en flytter inn på et nytt sted, sier André Drønen.

<B>SJOKKERTE: André Drønen og Linda Nygård naboer til samboerparet i Olsvikåsen i Loddefjord utenfor Bergen. Sønnen William (3) var vitne til den brutale påkjørselen fra barnehagen.