Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ari Behn er død

Naboene i sorg etter Aris død

Julefreden i Lommedalen ble brått avbrutt like før klokka 17.00 1. juledag. Nå tenner naboene lys for Ari Behn.

TENNER LYS FOR ARI: Ann Charlotte Tungard og Ida Martine Mørch-Simonsen har tent lys i gata der Ari Behn bodde. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TENNER LYS FOR ARI: Ann Charlotte Tungard og Ida Martine Mørch-Simonsen har tent lys i gata der Ari Behn bodde. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

LOMMEDALEN (Dagbladet): Naboene til Ari Behn i Lommedalen i Bærum sørger torsdag etter nyheten om at forfatteren og kunstneren tok sitt eget liv 1. juledag.

Julefreden og feiringen ble brått annerledes for mange av naboene like før klokka 17.00 i går.

FREDELIG: Mange naboer ble onsdag vitne til utrykningskjøretøyene som ankom Ari Behns bolig. I dag sørger de. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FREDELIG: Mange naboer ble onsdag vitne til utrykningskjøretøyene som ankom Ari Behns bolig. I dag sørger de. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Vaktleder ved kriminalvakta i Oslo-politiet, Morten Kalhagen, sier til Dagbladet at politiet fikk melding om dødsfallet klokka 16.47.

- Alltid hyggelig

Like etterpå observerte og hørte flere naboer både ambulanser og politibiler i utrykning på vei til Behns bolig.

Onsdag kveld og natt til torsdag gjorde politiet undersøkelser i boligen. Fram til langt på natt var kriminalteknikere fra politiet til stede ved boligen, der utgangsdøra var plombert.

SAMLET: Elise Bjerkreim-Bentzen har vært prest i Lommedalen kirke siden 2011. I dag åpnet kirken for folk som vil møtes etter den tragiske hendelsen. Vis mer

I dag minnes flere av naboene Behn, som har bodd i nabolaget i tre år, etter at han flyttet fra boligen hvor han og ekskona Märtha Louise bodde, lenger øst i tettstedet i Bærum.

- Jeg tenner lys for ham fordi han var en fin fyr. Han var alltid hyggelig når jeg møtte ham i butikken, sier Ann-Charlotte Simonsen som bor i Lommedalen, til Dagbladet.

DØD: Caroline Vagle, kongehusekspert i Se og Hør, hyller Ari Behn, som gikk bort første juledag. Vis mer

- Bar pose for meg

Hun synes det var veldig trist å høre nyheten om at Ari Behn hadde avsluttet livet sitt, 47 år gammel.

TENNER LYS: Forfatter og kunstner Ari Behn er død. Han ble 47 år gammel. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Ida Martine Mørch-Simonsen gikk turen opp de bratte bakkene til Behns bolig sammen med familien for å tenne et minnelys.

- Han var alltid imøtekommende og hjelpsom. Da jeg var i butikken kunne han bære en pose for meg eller liknende, sier Mørch-Simonsen som bor like i nærheten.

Rystet

Huset til Ari Behn ligger høyt oppe i åsen med utsikt over Lommedalen. Langs boligfeltet ligger en alpinbakke. Turgåere i området går litt saktere forbi adressen der døra torsdag ettermiddag fortsatt er sperret av politiet med en rød teip.

Dagbladet har snakket med flere naboer som er i sjokk og sorg over Behns dødsfall. En nabo som forteller at han går tur forbi Behns hus hver kveld sier til Dagbladet at det ofte var mørkt i boligen, også på julaften.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Han beskriver Behn som en god nabo.

- Han var en hyggelig kar som åpenbart var opptatt av naboene og hvordan vi hadde det, sier naboen.

RYSTET: Hanne Mesner Lerstang tok turen til de provisoriske minnestedet som er opprettet like ved Ari Behns bolid. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
RYSTET: Hanne Mesner Lerstang tok turen til de provisoriske minnestedet som er opprettet like ved Ari Behns bolid. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Hanne Mesner Lerstang bor på den andre siden av slalåmbakken og tok turen for å tenne et lys til minne om Ari Behn. Hun forteller til Dagbladet at hun ble rystet da hun hørte om dødsfallet i går.

Politiet med undersøkelser

Politiet har vært på adressen og gjort undersøkelser, men ønsker ikke å kommentere dødsfallet og viser til familiens uttalelse.

- Det er med stor sorg i hjertet at vi, de aller nærmeste pårørende til Ari Behn at vi i dag må meddele at han har tatt sitt eget liv. Vi ber om respekt for vårt privatliv i tiden framover, opplyser familien via Geir Håkonsund, Ari Behns manager og familiens talsmann, til Dagbladet.

Håkonsund har ingen ytterligere kommentarer i saken.

Samtidig som naboene har tent lys i gata i Lommedalen, åpnes også dørene til den lokale kirken klokka 14.00.

- Det blir mulighet til å samles og tenne lys både utenfor og inni kirken, sier fungerende sokneprest Elise Bjerkreim-Bentzen