Naboene ønsker velkommen

Naboene ønsker Märtha, Ari, og lille Maud Angelica hjertelig velkommen til Lommedalen. I går fikk prinsessen tilslaget på sin drømmebolig i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOMMEDALEN/OSLO (Dagbladet): - Märtha Louise er jo hestejente, og det er greie folk. Dessuten finner de ikke noen finere plass enn her i Lommedalen, sier gårdeier og nabo Erik Burud (63). Den førtidspensjonerte maskinisten syns det er helt i orden å få en prinsesse med familie som nabo.

- Men jeg syns kommunen bør påkoste en bedre vei opp hit, for den er rimelig dårlig, ler han.

Kameraten Arne H. Olsen (65) mener Märtha og Ari Behn har gjort et godt valg. Han bor på andre siden av Lommedalen, men er ofte på Søndre Burud gård for å ta i et tak.

- Det er flott at de valgte Lommedalen. Både Märtha og Ari er ålreite folk. Her får de det bra, sier han.

- Jeg har ikke hørt at noen her oppe har noen motforestillinger mot at de flytter hit. Og det skulle bare mangle, sier Burud.

Plass til hest

Nærmeste nabo, Øystein Johansen (55), driver med hest på gården Sollie, knapt hundre meter i fra huset prinsesseparet har kjøpt. Sammen med Märthas hestevenn, sprangrytteren Geir Gulliksen, skal Johansen bygge ridesenter. De nye innhegningene ligger langs innkjørselen til prinsessens nye bolig. Selv kjenner Johansen ingen i kongefamilien. Men prinsessen og hennes familie er hjertelig velkommen.

- Her kommer de til et hyggelig naboskap. Vi renner ikke ned dørene til hverandre, men her er vi alle på hils - og hjelper hverandre, sier han.

Johansen overtok gården fra sin far i 1997. Og oldemoren drev gården før det igjen. Opprinnelig var det hønsedrift på gården, men når det ikke lønnte seg lenger, gikk han over til hestedrift.

- Vi leier ut ridestaller, men har lest i avisa at prinsessa har tenkt å bygge egen stall. Hvis det ikke stemmer, kan hun sikkert få plass her, sier han med et smil.

- Dette er et hyggelig sted på landet, med Bærumsmarka vegg i vegg. Det blir bare hyggelig å få nye naboer, sier han.

Får barnehageplass

Knapt en kilometer unna prinsessens nye hus ligger Lesterud skole og Helset kommunale barnehage. Barnehagestyrer Kjersti Steen Selvig sier Lommedalen og Bærums Verk er en flott plass å vokse opp for barn.

- Bare se hvordan det ser ut her, med dalen, naturen, friarealer, og variasjon. Dette er et flott sted, sier hun.

Og i barnehagen er det plass til Lille Maud Angelica, hvis foreldrene ønsker.

- Søker de på plass hos oss, er de hjertelig velkommen, som alle andre. Vi har bra barnehagedekning her i Lommedalen og Bærums Verk. Men vi gjør ikke forskjell på barna, sier hun med strengt blikk.

ØNSKER VELKOMMEN: Erik Burud (63) og Arne H. Olsen (65) mener prinsesseparet har valgt et godt sted for Maud Angelica å vokse opp.
HYGGELIG NABOSKAP: Øystein Johansen (55) blir nærmeste nabo til Märtha, Ari Behn, og Maud Angelica. Han sier prinsesseparet flytter inn i et hyggelig og hjelpsomt naboskap. Selv driver han med hest, og setter pris på at prinsessa er ei hestejente.
PASSER BARN: Barnehagestyrer Kjersi Steen Selvig mener området er perfekt for barn å vokse opp. Maud Angelica får barnehageplass, hvis foreldrene søker.
<B>SKOLEN:</B> Her kan Maud Angelica starte om foreldrene blir boende i Lommedalen til hun blir seks år gammel.