STRANDSEX OPP I KOMMUNEN:  : Oppegård kommune skal avgjøre Strandskogen nudiststrands fremtid etter rapporter om plagsom strandsex. Foto: Øistein Norum Monsen
STRANDSEX OPP I KOMMUNEN: : Oppegård kommune skal avgjøre Strandskogen nudiststrands fremtid etter rapporter om plagsom strandsex. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Naboene plages av sex-orgier på naturiststrand

Snikbilder av folk i full sekuell utfoldelse legges i dag fram som bevis i nudiststrandstrid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I flere år har naturiststranda Strandskogen sør for Oslo vært beryktet for såkalt dogging; ymse typer sex utført på offentlige steder med tilskuere.

Nå har grunneierne i området sett seg grundig lei på aktiviteten som skal ha blitt verre og verre. I sommer har de derfor sørget for å lage grundig fotodokumentasjon av sex-trafikken. Bildene er oversendt politiet. 

- De har sendt oss et omfattende bildemateriale, et sted mellom 20 og 30 bilder. Mange av bildene er tatt på høylys dag og de overlater ikke mye til fantasien. Vi er fra tidligere kjent med at det har foregått prostitusjon i området. Nå tyder det også på at det er folk som betaler for å se på andre ha sex. Og de kommer både båtveien og bilveien, sier politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo politidistrikt overfor Dagbladet.

Bildene skal vise både gruppesex og par-sex med tilskuere.

Grunneierne har også sendt bildene til Oppegård kommune som dokumentasjon i en anmodning om å omregulere Strandskogen fra naturiststrand til en strand der badetøy er påkrevd. I dag skal saken behandles i kommunen.

Politiet var i området - For å danne oss et bilde av dette på egenhånd har vi startet en viss etterforskning. Vi har vært i området, men sesongen er visst over. Dette er nok mer en sommeraktivitet, sier politimester Olafsen.

Han håper kommunen vil ta forslaget fra grunneierne om å omregulere stranda til følge.

- Det er nok mer samfunnsøkonomisk lønnsomt om kommunen kan avskaffe problemet ved en omregulering, enn at politi og rettsvesen skal bruke ressurser på å etterforske dette. Selve naturismen er ikke problemet, men det er vanskelig å få bukt med friluftsexen så lenge det er en naturiststrand, tror Arne Jørgen Olafsen.

Omtalt på nett
Oppegård kommune er heller ikke begeistret for måten stranda nå brukes på.

- Jeg må i alle fall innrømme at dette er mye verre enn det jeg hadde trodd, sier utvalgsleder i Utvalget for miljø og plan (UMP) i Oppegård kommunen Thomas Sjøvold. Han har sett bildene.

Sjøvold forteller at det ifølge grunneierforeningen er omfattende trafikk hele året.

- Jeg har ikke selv undersøkt, men det påstås at stranda er omtalt som et møtested i visse fora på nettet. Det skal i alle fall være så omfattende at det plager naboene. Og det er relativt romslig her ute, påpeker han.

Et lite google-søk viser at grunneierforeningen har rett i dette. I flere forum diskuterer folk sine seksuelle erfaringer fra stranda.

«Var doggingtreff på svarskog for 2 uker siden. Flott kåt kvinne fikk kjørt seg med 5-6 mannfolk», er det for eksempel en som forteller på nakenprat.no.

Ifølge Østlandets blad, som tidligere har skrevet om kravet fra grunneierne, har området først og fremst blitt et møtested for homofile.
 
Behandles tirsdag Problemet skal opp til behandling i utvalget i kveld. Saken kompliseres av at stranda eies av Oslo kommune, selv om den ligger i Oppegård.

- Kommunalsjefen har satt ned en tverrfaglig gruppe som skal se på mulige løsninger som skal legges fram i kveld. Vi bruker også de offisielle kanalene for å ta dette opp med politiet. Ut fra bildene vi har fått så er dette ting det er ulovlig å gjøre på en strand, sier Sjøvold.

Før møtet vil ikke Sjøvold uttale seg om hva kommunene kan gjøre. Han er imidlertid usikker på om det vil hjelpe å avvikle naturiststranda.

- Det er en sammensatt problemstilling. Det er ikke sikkert at det å si at folk må bruke bukse alene vil løse noe, dersom ikke politiet setter inn ressurser til å håndheve, mener han.

Oslo Naturistforening synes det er trist hvis forslaget om omregulering tas til følge.

- Vi vet at folk har kjempet i mange år for å får fristrender. Det er sørgelig om man bare skal lukke porten. Det er bedre at man ordner opp i slike kriminelle forhold, hvis ikke vil problemet bare flytte seg, sier daglig leder Elisabeth Åril. Hun presiserer at det er Oslo kommune, ikke naturistforeningen som har ansvaret for Strandskogen på Svartskog.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra grunneierforeningen til denne saken.