Petter Stordalen: Trenger mer plass til sine ansatte på Frogner i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Petter Stordalen: Trenger mer plass til sine ansatte på Frogner i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Naboene protesterer mot Stordalens planer

Hotellkongen Petter Stordalen planlegger å bygge 1200 kvadratmeter kontorlokaler under bakken på Frogner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Finansavisen): Hotelleier Petter Stordalens fasjonable hovedkontor i Frederik Stangs gate 22-24 på Frogner i Oslo er blitt for lite, selv med 2.400 kvadratmeter til disposisjon.

Ønsker å bygge 1.200 kvadratmeter Ifølge Finansavisen ønsker Stordalen å bygge 1.200 kvadratmeter kontorlokaler under bakken. Men naboer protesterer.

Planene om å utvide under bakken har pågått i ett års tid. Først var det snakk om å bygge en garasje, men den ideen er skrinlagt. Nå ønsker Stordalen at Oslos nyvalgte bystyre skal si ja til kontorprosjektet hans.

Miljøpartiet De Grønne En utfordring er at Miljøpartiet De Grønne har fått en sterk posisjon i Oslo-politikken, og sitter på vippen. Saken må også behandles i bydelsutvalget der eiendommen ligger, skriver Finansavisen tirsdag.

En landskapsarkitekt er hyret inn for å sørge for at trær, busker og hekker på tomten ikke dør som følge av en utbygging. Man er spesielt opptatt av vegetasjonens rotsystemer.

Vil begrense støyen Stordalens hotellselskap opplyser i søknaden at de vil prøve å begrense byggestøyen så mye som mulig, ikke bare av hensyn til naboene, men også de ansatte som skal jobbe under byggeperioden.

Uklar prislapp Hvor mye en ombygging vil koste og hvor mange flere ansatte det vil bli plass til, er uklart.

Finansavisen har forsøkt å få en kommentar til planene og naboreaksjonene fra Petter Stordalen, men han har ikke besvart avisens henvendelser. Heller ikke administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels kunne svare før avisen gikk i trykken.

Flere nyheter - Rentekutt vil fyre opp prisen på små leiligheter
Redervilla tvangssolgt for 18.000 kroner kvadratmeteren
- Veldig bra med eiendomsskatt i Oslo

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer