Naboene til Lubitz: - De var en normal familie. Dette må være forferdelig for dem

Plutselig sto et titalls politifolk og hundrevis av journalister i gata deres.

En sørgelig situasjon:  Wolfgang Michaelis er en av flere som er sjokkerte over det som nå utspiller seg i Montabaur. Han beskriver Lubitz-familien som en helt normal familie. Huset i bakgrunnen blir nå saumfart av tyske etterforskere. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
En sørgelig situasjon: Wolfgang Michaelis er en av flere som er sjokkerte over det som nå utspiller seg i Montabaur. Han beskriver Lubitz-familien som en helt normal familie. Huset i bakgrunnen blir nå saumfart av tyske etterforskere. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MONTABAUR (Dagbladet): Passasjerflystyrten over de franske alpene tirsdag, har blitt omtalt som en tragisk ulykke. I dag kom kontrabeskjeden:

Den 28 år gamle annenpiloten styrtet flyet med vilje. 

Dagbladet er i gata der Andreas Lubitz bodde med sine foreldre når han ikke bodde i en pendlerleilighet han hadde i Düsseldorf, en time lenger nord. 

I nabolaget ser folk med vantro på det som skjer. I løpet av dagen har det fredelige, velstående området blitt innvadert av et hundretalls journalister og et titalls politifolk.

- Det er forferdelig. Han var jo en ung mann på under 30, hadde en god jobb. Jeg kan ikke forstå hva som fikk ham til å gjøre noe sånt, sier nabo Wolfgang Michaelis. Ransaker boligen Da Dagbladet snakker med ham, har huset til Lubitz-familien i flere timer blitt saumfart av politiet. De er på leting etter svar på hvorfor Lubitz valgte å ende sitt og 149 andres liv over de de franske alpene.

- Jeg har aldri hørt noe annet enn at de var en normal familie. Dette må være forferdelig for dem. Først fikk de vite at han var omkommet, og så kommer beskjeden om at han står bak ulykken, sier Wolfgang Michaelis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.