En sørgelig situasjon:  Wolfgang Michaelis er en av flere som er sjokkerte over det som nå utspiller seg i Montabaur. Han beskriver Lubitz-familien som en helt normal familie. Huset i bakgrunnen blir nå saumfart av tyske etterforskere. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
En sørgelig situasjon: Wolfgang Michaelis er en av flere som er sjokkerte over det som nå utspiller seg i Montabaur. Han beskriver Lubitz-familien som en helt normal familie. Huset i bakgrunnen blir nå saumfart av tyske etterforskere. Foto: Endre Vellene / DagbladetVis mer

Naboene til Lubitz: - De var en normal familie. Dette må være forferdelig for dem

Plutselig sto et titalls politifolk og hundrevis av journalister i gata deres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MONTABAUR (Dagbladet): Passasjerflystyrten over de franske alpene tirsdag, har blitt omtalt som en tragisk ulykke. I dag kom kontrabeskjeden:

Den 28 år gamle annenpiloten styrtet flyet med vilje

Dagbladet er i gata der Andreas Lubitz bodde med sine foreldre når han ikke bodde i en pendlerleilighet han hadde i Düsseldorf, en time lenger nord. 

I nabolaget ser folk med vantro på det som skjer. I løpet av dagen har det fredelige, velstående området blitt innvadert av et hundretalls journalister og et titalls politifolk.

- Det er forferdelig. Han var jo en ung mann på under 30, hadde en god jobb. Jeg kan ikke forstå hva som fikk ham til å gjøre noe sånt, sier nabo Wolfgang Michaelis.

Ransaker boligen Da Dagbladet snakker med ham, har huset til Lubitz-familien i flere timer blitt saumfart av politiet. De er på leting etter svar på hvorfor Lubitz valgte å ende sitt og 149 andres liv over de de franske alpene.

- Jeg har aldri hørt noe annet enn at de var en normal familie. Dette må være forferdelig for dem. Først fikk de vite at han var omkommet, og så kommer beskjeden om at han står bak ulykken, sier Wolfgang Michaelis.

- Det må være grusomt. Jeg føler med dem, sier han om foreldrene. 

Han sier nabolaget er rolig, og kaller det «et skjønt sted å bo». 

Tomt hus Nå står hust tomt. 28-åringens foreldre har reist til de franske alpene, sammen med andre etterlatte som var invitert for å besøke ulykkesstedet.

Dagbladet møter også en eldre mann. Han ønsker ikke navnet sitt i avisa, men er tydelig sjokkert over det som har hendt.

 Etterforskes:  Huset til Andreas Lubitz sin familie har blitt gjenstand for en massiv etterforskning. Foto: Dagbladet/Endre Vellene
Etterforskes: Huset til Andreas Lubitz sin familie har blitt gjenstand for en massiv etterforskning. Foto: Dagbladet/Endre Vellene Vis mer

- Jeg kjente barna godt da de var små. Vi er fortsatt på hils og vi pleier alltid å treffe hverandre når vi skulle ut for å spise. Dette er ikke til å forstå, sier han.

- Å ta sitt eget liv er én ting, men å ta med seg 150 mennesker i døden, det er ikke til å forså. Jeg har ikke ord, sier han til Dagbladet.