Armando Bezerra fra brasil ble holdt som fange i 20 år av sin far. Video: TV Globo / Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Fangenskap

Naboene trodde Armando (36) hadde flyttet. I 20 år lå han bundet fast i ei seng i farens kjeller

Ble funnet av politiet ved en tilfeldighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Armando Bezerra (36) ble i går funnet i kjelleren i faren og stemorens hus av politiet i Sao Paulo i Brasil.

Det skjedde ved en tilfeldighet.

Politiet inspiserte flere hus i nabolaget for å lete etter medlemmer av en narko-gjeng fra byen. Da de kom ned i kjelleren oppdaget de Armando bundet fast i ei seng, skriver den brasilianske TV-stasjonen Globo News.

Skjegg til knærne

Ifølge kilder ble mannen funnet med lange tånegler og fingernegler, og langt hår og langt skjegg.

I en video fra kjelleren ser man at vinduene er spikret igjen, slik at lys ikke skal slippes inn. Og så et svært nedslitt og skittent bad vises i videoen.

De 20 årene i fangenskap har åpenbart preget ham og hans psyke sterkt. I videoen snakker en mann til Armando, men han er ikke i stand til å snakke, og klarer bare å nikke og riste på hodet når han får spørsmål.

Armando Bezerra er innlagt på en psykiatrisk avdeling på det lokale sykehuset i Sao Paulo.

BAD: Dette badet var tilknyttet soverommet Armando Bezerra har vært holdt fanget i 20 år. Foto: Skjermbilde fra video TV Globo / Reuters / NTB Scanpix
BAD: Dette badet var tilknyttet soverommet Armando Bezerra har vært holdt fanget i 20 år. Foto: Skjermbilde fra video TV Globo / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Svært svekket

Politisjef i Sao Paulo, Celso Marchiori, sier i en uttalelse at Armando sa ingenting da de fant ham.

- Han reiste seg, var svært svekket og snakket ikke et ord. Vi tok ham utenfor, og han sa fortsatt ingenting. Vi visste ikke om han var redd eller dopet ned, sier Marchiori, som etterforsker saken, ifølge nettstedet Metro.

- Han var ikke i stand til å identifisere oss som polititjenestemenn. Vi ringte for å få hjelp, og han ble tatt med rett til sykehuset, sier politisjefen i byen.

«Han hadde det bra»

Naboer Globo News har snakket med, forteller at de trodde han flyttet ut da han var 16. De forteller at han likte å skate og spille gitar, før han forsvant.

Ifølge naboene fortalte foreldrene at han hadde flyttet til en annet sted i Brasil, og at han derfor aldri var hjemme, men at «han hadde det bra».

- Uansett hva vi spurte foreldrene om, sa de det samme. De sa at han bodde nordøst i landet, han hadde det bra, han jobbet og at han hadde etablert seg, sier en barndomsvennen av 36-åringen.

- Utrolig at han har overlevd

Ifølge politiet skal mannen ha levd i et mørkt rom i hele 20 år, uten noen form for lys.

- Det er vanskelig å tro at han har bodd der i 20 år. Det er et svært uhygienisk rom, og det er utrolig at han har overlevd. Det er ikke noe lys der, sier politisjefen til Globo News.

Ifølge farens forklaring dro sønnen hjemmefra da han var 18 år og kom hjem forrige uke, skriver TV-stasjonen.

Han skal også ha sagt at sønnen spurte faren om han kunne stenge ham inne slik at han ikke skulle dra ute for å kjøpe narkotika igjen.

- Han er en voksen mann. Forrige uke, da han kom, åpnet jeg døren for ham. Jeg ga han mat og lot han bo i kjellerrommet. Han ba meg låse døra slik at han ikke skulle komme ut, sier faren.