SIKTET: Isidro Garcia (42) er siktet for  kidnapping, voldtekt, sex med en mindreårig og frihetsberøvelse. Foto: REUTERS/Santa Ana Police Department/NTB Scanpix
SIKTET: Isidro Garcia (42) er siktet for kidnapping, voldtekt, sex med en mindreårig og frihetsberøvelse. Foto: REUTERS/Santa Ana Police Department/NTB ScanpixVis mer

Naboer: - Han er en god mann som tar vare på familien sin

Kvinne (25) funnet etter ti års fangenskap. Isidro Garcia (42) er siktet for kidnapping og sex med mindreårig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Naboene i Santa Ana i California reagerer med sjokk og vantro etter at en kvinne som har vært savnet i nesten ti år ble funnet av politiet.

25-åringen, som ble meldt savnet av familien sin da hun var 15 år gammel, kontaktet nylig søsteren sin på Facebook. 42 år gamle Isidro Garcia er pågrepet, skriver Santa Ana politidistrikt i en pressemelding.

Naboer i leilighetskomplekset i Bell Gardens beskriver Garcia som en god ektemann som tar vare på familien sin. De har vondt for å tro at anklagene mot 42-åringen er sanne, skriver LA Times.

- Urettferdig - Dette er urettferdig. Jeg har aldri sett ham slå henne eller utøve noen form for mishandling, sier Ricardo Ledesma (43).

For ti år siden bodde offeret sammen med sin mor og sine søstre da Isidro Garcia skal ha dopet henne ned og tatt henne med til huset sitt i bydelen Compton i Los Angeles. Der skal han ha låst henne inne i garasjen og gitt henne nye identitetspapirer.

Senere skal Garcia ha tvunget kvinnen til å gifte seg med ham, og for to år siden fikk de barn.

Garcia skal ha tatt med den nå 25 år gamle kvinnen og flyttet rundt for å unnvike politiet. Han er nå siktet for kidnapping, voldtekt, sex med en mindreårig og frihetsberøvelse.

- Holdt selskap for henne Naboene forteller at Garcia holdt et overraskelsesselskap for kvinnen 5. mai i bakgården.

- Han er en hardt arbeidende mann med to jobber, og ville gjøre hva som helst henne og datteren deres, sier Ricardo Ledesma.

Ledesma forteller videre at Garcia skal ha kjøpt en Toyota van til 25-åringens mor for en måned siden, etter at hun flyttet tilbake til Orange County fra San Francisco.

Garcia skal ha vært kjæreste med 25-åringens mor da hun som 15-åring ble meldt savnet av familien.

Garcia skal ikke ha hatt et godt forhold til sin svigermor i dag, opplyser naboen.

- Jeg skjønner ikke hvordan han kan ha holdt henne på denne måten i alle disse åra. Politistasjonen er jo like om hjørnet, sier nabo Javier Campos.

- Mishandlet Kvinnen skal ha dukket opp på politistasjonen mandag denne uka med sin to år gamle datter.

25-åringen har fortalt politiet at Garcia har holdt henne under kontroll gjennom fysisk og psykisk mishandling.

Han skal også ha tvunget henne til å være med ham på jobb og vaske kontorbygninger.

Garcia skal ha truet med at han skulle sørge for å få henne deportert, dersom hun prøvde å flykte.