Naboer i harnisk over Røkkes skyskraper-plan

Nestleder i foreningen Fornebo vel, Anne Greve, ber politikerne i Bærum kommune om å tenke seg godt om.

HØY: Denne bygningen planlegges å bygges på Fornebu. Etter planen skal den være 200 meter høy, og fungere som et hovedkontor for verdenshavene. Foto: FP Eiendom
HØY: Denne bygningen planlegges å bygges på Fornebu. Etter planen skal den være 200 meter høy, og fungere som et hovedkontor for verdenshavene. Foto: FP Eiendom Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bygningen Kjell Inge Røkke ønsker å finansiere og bygge på Fornebu er ikke noe hva som helst: En 200 meter høy skyskraper, som skal fungere som et hovedkontor for verdenshavene.

Om alt går etter planen vil bygningen bli den høyeste i Norge, like høy som Trump Tower og nesten 80 meter høyere enn Oslo Plaza.

Da planene ble presentert for politikere, næringsliv og presse tirsdag ettermiddag, reagerte statsminister Erna Solberg med begeistring.

- Jeg ønsker dere lykke til med å etablere et hovedkontor for verdenshavene, sa statsminister Erna Solberg (H) ifølge NTB.

Nå er det opp til Bærums-politikerne å bestemme seg for om Røkke skal få lov til å bygge skyskraperen. Som et hinder på veien mottar byggeplanene også motstand fra lokale beboere.

Bekymret nestleder

- Vi er i harnisk over disse planene. Hele området Lagåsen blir liggende i skyggen av denne skyskraperen, sier nestleder Anne Greve i Foreningen for Fornebo vel til NRK.

Da Greve hørte om planene for første gang, ble hun oppgitt. Hun sier byggeplanene i området får henne til å tenke «hva blir det neste?» og «når tar det slutt?»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer