Naboer i krig

En 15 år gammel nabofeide på Mosterhamn i Hordaland nådde nye høyder i helga. En 68-åring og hans sønn ble lørdag arrestert og siktet for vold mot flere naboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

68-åringen og sønnen reiv lørdag ned et gjerde som den nærmeste grunneieren nylig hadde satt opp. Da grunneieren, hans kone og en annen nabo forsøkte å få dem fra det, gikk far og sønn til angrep. Ifølge lensmannen på Bømlo, Bjørn Lavik, ble ingen alvorlig skadd, men han sier det ikke er første gang 68-åringen angriper naboene sine.

- Han er tidligere dømt både for vold og skadeverk, sier Lavik.

Lille Beirut

Nå håper lensmannen på Bømlo at 68-åringen tar til fornuften.

- Mannen mener han har rett til å ture fram som han vil. Det er en forferdelig situasjon for de involverte, sier Lavik. Han forteller at gjentatte utrykninger til nabolaget har gjort at det på lensmannskontoret nå går under navnet Lille Beirut.

Syndebukk

68-åringens forsvarer, Knut Harald Braathen, sier at hans klient er blitt gjort til syndebukk i nabofeiden.

I tillegg til flere gjerder dreier striden seg om en vei og en port. I årevis skal 68-åringen ha nektet naboene adgang til eiendommene sine, selv om de har tinglyst veirett. Naboene forteller at veien skal ha blitt forsøkt stengt flere ganger. En parselleier som bor ved grensa til 68-åringens eiendom, møter hver dag en åpen port, selv om han alltid stenger den selv.

- 68-åringen mener han har rett til å gjøre som han vil. Det passer ham å ha porten åpen, da kan dyra hans gå ned til parsellen, sier lensmann Bjørn Lavik.

Både 68-åringen og hans sønn ble i går løslatt, da forhørsretten ikke fant risikoen for gjentakelse stor nok.