Naboer i real kattepine

Søvnløshet. Lensmann. Håndgemeng. Konfliktråd. Striden om de to skogskattene «Trulte» og «Bror» har utartet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I seks år har to naboer på Rognan i Nordland kranglet så busta fyker om to skogskatters gunst, skriver Avisa Nordland. Nå har saken utviklet seg til en real kattepine.

- Jeg er dypt fortvilet over naboens oppførsel, og ligger stort sett søvnløs, sier en enslig kvinne i femtiårsalderen til avisen.

Det startet med at hun tok til seg to skogskatter som ble født på uthusloftet. Når hun var borte fikk hun nær familie til å ta seg av kattene.

Etterhvert skal også naboene ha begynt å mate kattene. Det gikk bra i begynnelsen.

- Men dessverre overtok de mer og mer. Mange ganger gikk det flere dager før de kom hjem til meg der de jo hører hjemme, sier kvinnen til Avisa Nordland. Til slutt tok hun mot til seg, og ba naboene slutte å mate kattene.

- Da startet et helvete som jeg ikke ser noen vei ut av, sier kvinnen.

Lensmannnskontoret har flere ganger blitt blandet inn i striden for å mekle. Håndgemeng og krangel har forpestet nabolaget. For to år siden var saken opp for konfliktrådet, uten at det hjalp. Naboene møtte ikke opp. Nå skal hun bure kattene inne.

- Vår advokat har vært inne i saken. For å få slutt på uenigheten har vi anbefalt en kattegård, sier Dyrebeskyttelsens leder Ann-Carin Torrissen.

- Gir katten

Naboene mener en slik innretning vil være dyreplageri, men påstår at de egentlig ikke bryr seg så mye om kattene.

- Selv gir jeg katten i de to kattene, sier mannen i huset til Avisa Nordland. Han ber naboen holde kattene for seg selv.

- Hvis de sniker seg inn i vårt hus gjennom åpne dører, slik de har for vane, så legger jeg meg ikke på alle fire i min egen stue for å få tak i noen katter som har sneket seg inn, sier mannen.

bjorn.k.bore@dagbladet.no

Illustrasjonsfoto: SCANPIX