Naboer i sjokk

Klepp (NTB): 55-åringen fra Klepp på Jæren, som er siktet for forsettelig drap på en 35 årig nabo, har ikke erkjent drapet. Den 35 år gamle tobarnsfaren døde natt til søndag av skuddsårene. Det lille Jærsamfunnet er i sjokk etter det dramatiske drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drept foran sønnen

- Det er en aldeles fryktelig sak, sier rådmannen i Klepp, Ivar Undheim, til NTB. Han bor like i nærheten av åstedet på Kvernaland, og er like sjokkert over drapet som resten av den lille bygda.

Søndag ble det opprettet et psykiatrisk kriseteam som skal ta seg av naboer og andre som trenger hjelp.

På Orstad skole på Kvernaland forbereder lærerne seg på å ta i mot medelevene til avdødes åtte og 11 år gamle barn mandag. Begge er elever ved skolen. Også 55-åringens familie er tilbudt hjelp fra kriseteamet, men familien har ikke barn som er elever ved skolen.

Familiefest

Rundt 20 til 30 personer var til stede ved grillfesten på Kvernaland lørdag kveld, hvor både barn og voksne deltok. 55-åringen deltok ikke i grillfesten. I følge vitner skal 55-åringen ha kommet forbi, på luftetur med hunden. Han skal ha kommet i slagsmål med den 35 år gamle naboen, noe som resulterte i ett eller flere dødelige skudd.

- Siktede bærer preg av å ha vært i håndgemeng, opplyser lensmannsfullmektig Jens Sverre Knutsen ved Klepp lensmannskontor.

Det er foreløpig ikke klart hva som var motivet for drapet, og ingen av de involverte var beruset. Politiet har ikke full oversikt over forløpet til slåsskampen, og i løpet av søndagen vil flere vitner bli avhørt.

- Mange barn var vitner til drapet, legger lensmannsfullmektigen til.

Ulovlig våpen

Politiet har funnet revolveren som sannsynligvis er drapsvåpenet. 55-åringen hadde ikke bæretillatelse til denne revolveren. Det er klart at tobarnsfaren fikk to skuddsår, men politiet vet ikke hvor mange skudd som ble avfyrt.

Våpenet ble funnet like ved åstedet, etter at 55-åringen ble anholdt, opplyser Knutsen.

Ved midnatt døde 35-åringen av skuddsårene han var påført.

Vaktsentralen fikk melding om skyteepisoden klokken 22.45 lørdag kveld. Da politiet kom til stedet, var ambulanse allerede på plass. 55-åringen ble uten dramatikk anholdt på stedet. Han har sittet i avhør natt til søndag, men har ikke erkjent hendelsen.

Mandag vil han bli framstilt for varetektsfengsling ved Jæren forhørsrett. Politiinspektør Ingrid Tjørhom vil da sannsynligvis be om fire uker varetekt for 55-åringen.

- Folk er i sjokk, sier lensmannsfullmektig Knutsen. Han karakteriserer boligområdet som et fredelig område, og politiet kjenner ikke til noen tilknytning mellom 55-åringen og den avdøde.

Kriminalpolitisentralen (Kripos) vil bistå lensmannskontoret i etterforskningen.