32-åring kapret ambulanse:

Naboer og bekjente i sjokk

Da politi og ambulanse kom til det de trodde var en ulykke, ble de møtte av en person som siktet på dem med en hagle. Så startet dramaet.

REGISTRERT ADRESSE: Bak denne døra skal 32-åringen registre ha hatt bopel. I dag har politiet vært inne i leiligheten. De har slått seg inn, og sperret døra. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REGISTRERT ADRESSE: Bak denne døra skal 32-åringen registre ha hatt bopel. I dag har politiet vært inne i leiligheten. De har slått seg inn, og sperret døra. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det startet med en bil på taket øverst i Trondheimsveien i Oslo. Det endte i en væpnet og dramatisk politiaksjon hvor det ble avfyrt skudd i Krebs' gate på Torshov.

En 32 år gammel mann fra Østlandet er siktet for drapsforsøk etter å ha kapret en ambulanse og lagt ut på det politiet beskriver som «en gal manns ferd».

Politiet mener at 32-åringen som kapret ambulansen bevisst forsøkte å ramme tilfeldige ofre.

Det får naboer og bekjente av den drapssiktede til å reagere med vantro.

DRAMATISK OPPDRAG: Dette kunne gått mye verre. Situasjonen hadde potensiale til det, sier Johan Fredriksen i Politiet. Video: Madeleine Liereng / Reporter: Frode Andresen. Vis mer

- Sjokkerende

- Det gir ikke mening. Jeg kan ikke skjønne at det er ham. Det er helt sjokkerende, sier en nabo i området som kjenner til mannen.

Naboen beskriver en sammensatt person som for eksempel kunne lage støy fra leiligheten sin, men naboen beskriver ham like fullt som «godhjertet».

Nettopp derfor kan han ikke helt forstå at mannen han kjenner til er den samme politiet tidligere i dag siktet for drapsforsøk.

Også en annen bekjent av mannen er av samme oppfatning.

- Jeg ville aldri trodd at han kunne gjøre noe sånt. Det sjokkerer meg, sier den bekjente til Dagbladet.

Langt rulleblad

Den 32 år gamle ambulansekapreren har en lang straffehistorie, og politiet sier at de også er kjent med opplysninger om at han skal ha hatt ei fortid i høyreekstreme miljøer.

Siden midten av 2000-tallet har han frekventert jevnlig i norske rettssaler.

Bruk av narkotika, ulovlige våpen, biltyveri og vold er en gjenganger i dommene mot mannen i 30-åra.

Da 32-åringen ble pågrepet gjorde politiet beslag av to våpen: en hagle og en Uzi maskinpistol, i tillegg til «en vesentlig» mengde narkotika.

Hva motivet for ambulansekapringen var, er foreløpig helt uklart for politiet, som ikke har avhørt mannen ennå.

PÅGRIPELSE: Denne videoen skal vise det som skal være pågripelsen av den angivelige gjerningsmannen etter at to personer tok kontroll over en ambulanse på Torshov i Oslo i ettermiddag. Vis mer

«Gal manns ferd»

Stabssjef Johan Fredriksen i Oslo-politiet beskriver den kaprede ambulansens ferd som en «gal manns ferd».

- Det som er særdeles alvorlig og beklagelig er at gjerningspersonen, ifølge vitner og også av hva vi kan erindre, bevisst har kjørt bilen opp på fortau for å ramme tilfeldige fotgjengere. I denne fasen treffer han en barnevogn, det er også et eldre ektepar som så vidt klarer å komme seg unna, sier Fredriksen.

De to barna skal ha blitt lettere skadd i sammenstøtet, det samme med ekteparet. Bare gjerningsmannen skal ha kjørt ambulansen som ble kapret.

- Vi har tre åsteder hvor man har mindre stopp, og politiet velger å bruke våpen for å forsøke å stoppe bil fysisk. Vi skyter mot dekk og andre vesentlige komponenter, sier Fredriksen.

PÅGREPET: To personer er pågrepet etter ambulansekapringen i Oslo. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Sjokkerte vitner

Ingen av skuddene skal ha truffet gjerningsmannen. Flere sjokkerte Oslo-borgere ble vitne til skudd- og ambulansekaprerdramaet.

Et vitne sier til Dagbladet at politiet avfyrte opp mot ti skudd mot ambulansen.

- Personen kjørte ambulansen opp på fortauet, og inn ei gate. Politiet avfyrte flere skudd for å få ham til å stanse, sier vitnet.

VITNE: Charlotte (17) så den kaprede ambulansen sin ferd inn i bygningen hvor hun bor, og var vitne til pågripelsen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Kvinne pågrepet

Det var etter en bilulykke i Trondheimsveien på Rosenhoff i Oslo at dramaet startet.

En bil havnet på taket, og til ulykkesstedet kom det en ambulanse og politipatruljer.

Så ble ulykkesstedet et åsted.

Den 32 år gamle mannen skal ha rettet et våpen mot politiet og andre og kapret en ambulanse.

Men fra samme ulykkessted stakk også en kvinne av. Hun er 25 år, også fra Østlandet, og skal i likhet med den 32 år gamle mannen være kjent av politiet fra tidligere.

Hun ble pågrepet på Sandaker senter, ikke langt unna Krebs' gate, noen timer seinere uten dramatikk. Hun er siktet for befatning med narkotika.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer