Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Naboer og venner i sorg etter trippeldrapet

Morgenen etter drapene på de tre søstrene, er det stille på Kalbakken i Oslo. Naboer og venner av de drepte har ingen forklaring på hvordan noe slikt kunne skje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En plombert dør på den rammede familiens hus i Karl Flods vei gir et bilde av dramaet som utspant seg inne i huset kvelden i forveien.

I oppkjørselen ligger blomsterbuketter. Det står også brennende lys, og en forgylt svale er ledsaget av en hilsen med påskriften «Trist, trist. Kjempetrist. Vi føler med i sorgen for familien som er tilbake. Hilsen naboer i Karl Flods vei.»

– Nå tenker vi bare på hva vi kan gjøre for familien. Vi er i sjokk. Vi har kjent familien godt i flere år, sier norsketiopieren Johannes Abraham til NTB.

Han er far til en god venninne av den yngste av de drepte søstrene, og må selv kjempe mot tårene når han snakker.

En annen av den yngste jentas klassevenninner kommer gråtende til stedet, og Abraham legger armen trøstende rundt henne.

– Vi lurer på hva vi kan gjøre. Vi prøver å få samlet venninnene til en minnestund, og vil arbeide for å få psykiatrisk hjelp til dem som trenger det, sier Abraham.

Naboen Else Vold bor rett over gaten fra familiens hus. Hun sier at hun ikke hørte noe søndag kveld, og visste ingenting om drapene før hun hørte om dem på kveldsnyhetene på TV.

– Familien var veldig godt likt i nabolaget. Jeg hadde spesielt god kontakt med den mellomste av jentene, en veldig blid og koselig jente. Hun har fra tid til annen vært innom, sittet ned og tatt en prat. Nå sist da jeg fylte 85 år kom hun innom med blomster, sier Else Vold til NTB.

Johannes Abrahams datter var god venn med en av de tre søstrene som ble drept av sin eldre bror. Foto: Scanpix
Johannes Abrahams datter var god venn med en av de tre søstrene som ble drept av sin eldre bror. Foto: Scanpix Vis mer

Hun forteller at hun søndag formiddag så en av jentene gå helt rolig rundt huset, og at en av guttene var på vei til T-banen. Alt var normalt.

– Jeg har lurt fælt på hvorfor dette forferdelige skjedde. Dette kom som et sjokk. Det har aldri vært bråk med noen av dem tidligere. Jeg har inntrykk av at det var veldig godt samhold i familien, sier Vold. (NTB)