DRAP: En mann (27)  drepte sin ekskjæreste Linn Olsen Uteng (32). Naboer beskriver Linn som en flott dame. Foto: Linn Olsen Utengs minneside på Facebook
DRAP: En mann (27)  drepte sin ekskjæreste Linn Olsen Uteng (32). Naboer beskriver Linn som en flott dame. Foto: Linn Olsen Utengs minneside på FacebookVis mer

Naboer om avdøde Linn Olsen Uteng (32): - Hun var alltid blid, snill og hjelpsom

Uteng ble drept av sin ekskjæreste (27) som var utvist fra Norge. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ / OSLO (Dagbladet): Torsdag kveld pågrep politiet i Tromsø en 27 år gammel mann og siktet ham for forsettlig drap på sin ekskjæreste Linn Olsen Uteng (32).

Drapet fant sted i en leilighet i Røstbakken et lite stykke utenfor sentrum. Et rolig nabolag med barnefamilier og velstelte hager. Huset hvor drapet fant sted, som består av to boenheter, leies til vanlig ut til studenter.

- Dette er egentlig et velstående og fint strøk i Tromsø, så det er rart at noe sånt skjer her, sier en nabo til Dagbladet, som roser politiet for hvordan de håndterte situasjonen.

Utvist

Den 27 år gamle drapssiktede mannen søkte asyl i Norge i 2008. Hva han har gjort de siste åra, vil bli en del av politiets etterforskning.

Han hevder seg å være fra Kongo, og er utvist fra Norge, men han har ikke forlatt landet frivillig.

DRAP: Mannen, som hevder han er fra Kongo, er varetektsfengslet i fire uker. Foto: Marius Medby
DRAP: Mannen, som hevder han er fra Kongo, er varetektsfengslet i fire uker. Foto: Marius Medby Vis mer

Politiets utlendingsenhet opplyser om at vilkårene for tvangsutlevering ikke er oppfylt når det gjelder 27-åringen. De er ikke sikre på hans identitet og de har ikke fått aksept fra hjemlandet om utvisning.

- I perioder har utlendingen oppholdt seg på ukjente adresser, også utenfor Norge, noe som har komplisert arbeidet med verifisering av identitet, skriver politiet videre i pressemeldinga. 27-åringen hadde fram til fredag nektet å la seg avhøre av politiet.

- En utfordring

- Er dere sikre på hvem han er nå?

- Nei, det er ikke avklart nå. Vi har ingen 100 prosent identitet på siktede. Det er en utfordring. Det foreligger dokumentasjon, men videre etterforskning må vise hva det er, sier stasjonssjef Morten Pettersen til Dagbladet.

- Hva blir det viktigste for dere å få fram i avhøret?

- Vårt ønske er at han kan fortelle oss med sine egne ord hva og hvorfor dette skjedde, sier Pettersen.

Varetektsfengslet

Verken Uteng eller 27-åringen var bostedregistrert på adressen i Røstbakken. Politiet mener 27-åringen lånte leiligheten av en venn. Denne personen er avhørt.

- Var det slik at han gjemte seg der?

- Det vil jeg kommentere på nå. Det vil være en del av etterforskningen, sier politiførstebetjent Astrid Nilsen til Dagbladet. Mannen har fått oppnevnt forsvarer Helen Jenssen, men det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med henne.

Fredag ble 27-åringen varetektsfengslet i fire uker, hvorav to av på full isolasjon, og de to resterende på brev- og besøkforbud. Etterforskningen vil pågå også utover helga. Politiet vil foreta flere vitneavhør og se hvilke svar obduksjonsrapporten gir. De har ikke ønsket å spekulere i motiv eller å kommentere eventuelt drapsvåpen eller metode.

- Vi må først få avhørt ham, sier Pettersen.

DRAP: Linn Olsen Uteng beskriver som en samfunnsengasjert jente. Naboer beskriver henne som en flott dame. Bildet er fra åstedet. Foto: Ådne H. Sandnes / Dagbladet
DRAP: Linn Olsen Uteng beskriver som en samfunnsengasjert jente. Naboer beskriver henne som en flott dame. Bildet er fra åstedet. Foto: Ådne H. Sandnes / Dagbladet Vis mer

- Ubegripelig

Linn Olsen Uteng beskrives som en svært samfunnsengasjert kvinne av Nordlys. 32-åringen var ansatt som hjelpepleier i omsorgstjenesten i Tromsø kommune, ifølge avisa.

- Dette er et sjokk og en stor sorg for familie og de mange som sto Linn nær. Familien får oppnevnt bistandsadvokat, fremtidige uttalelser vil gå gjennom denne, sier familien til den avdøde i en uttalelse til Nordlys.

- Linn var en veldig livsglad og utrolig positiv person. En sann gledespreder. Linn var også veldig engasjert, hun hjalp mennesker både på jobb og på frivillig basis. Hun var opptatt av å behandle folk skikkelig og være hyggelig mot mennesker rundt seg, sier Trude Mauseth som ledet Tromsø Mottakssenter i perioden avdøde Uteng jobbet der.

- Det er helt ubegripelig at en så levende person nå er død, forteller hun videre til Dagbladet.

- Det er en tragisk hendelse. Det er et tap først og fremst for de pårørende, venner og familie, men det er også et tap for Tromsø kommune å miste en verdifull ansatt, sier fungerende ordfører i Tromsø, Jarle Aarbakke, til Dagbladet.

God nabo

I nabolaget der Uteng bodde, møter Dagbladet flere naboer som omtaler henne som hjelpsom, smilende og snill.

- Jeg traff henne ute i gata her og da var hun alltid blid. En flott dame, sier en nabo.

Gunn Blæss Paulsen, som bor rett nedi gata for Uteng, gruer seg til å komme hjem fra ferie.

- Det blir veldig tomt uten Linn. Hun var en fantastisk nabo, veldig hjelpsom og snill. Når jeg var syk, gikk hun tur med hunden min og hun hadde et godt forhold til mine barn. At hun er borte nå det er så tragisk, sier Paulsen til Dagbladet.