Naboer samles i sjokk

Naboene til rasstedet har allerede begynt å samles for å støtte hverandre gjennom den tunge tida. - Det er godt å få snakket med noen, sier Solveig Hammervold. Hun har sjøl mistet mor og bror i et snøras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akkurat nå sitter Torhild L. Figenschou (49) hjemme hos Solveig Hammervold (84) og bearbeider de tøffe inntrykkene etter raset som krevde menneskeliv i dag.

- Jeg var nede og så på ulykkesstedet. Så dro jeg hjem til Solveig. Vi snakker om det som er skjedd, sier Figenschou til Dagbladet.

Hammervold mistet både broren og mora si i et snøras i 1952.

- Det er helt uungåelig å tenke tilbake på den gang. Minnene kom tilbake. Det føltes ikke godt når raset gikk i dag, sier Hammervold.

Torhild L. Figenschou dro først ned for å se på rasstedet. Så dro hun opp til Hammervold, som har bor alene 500 meter fra ulykkesstedet.

- Nå sitter vi hjemme hos meg og snakker sammen. Vi prater om det som er skjedd. Det er godt å få snakket ut med noen man kjenner. Man trenger litt støtte, sier Hammervold til Dagbladet.

Hun sier at hun ikke vet hvor mange som var i rutebussen som raset tok.

- Det er umulig å si. Noen ganger er det fem-seks personer, andre ganger er det ti.

Hammervold hørte raset, men rasstedet ligger ved en liten bukt og hun har derfor ikke utsikt til stedet. Men hun sier at det er stor trafikk på rasstedet i øyeblikket.

- Det er mange ambulanser, sykebiler og brannbiler her nå. Jeg har snakket med noen som har vært nede, og vet at det er funnet to overlevende, sier hun.