Nabofamiliene får krisehjelp etter drapene

Tre andre familier delte hus med de tre drepte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De tre andre familiene som bodde i korttidshjemmet i Bjerkealleen 24 i Oslo får nå krisehjelp etter trippeldrapet i går, melder NTB.

Fire familier bodde i det hvite trehuset på Grefsen, Unni Gumbs kortidshjem, som leies ut til familier med akutt behov for bolig. I går ble en mamma og hennes to barn på ett og fem år drept i en av leilighetene. Familiefaren er siktet for drapene.

Les også: Det må jo klikke helt

- Helt ubegripelig

Unni Gumbs er fortsatt sterkt preget av den grusomme hendelsen, og forteller at det er veldig vanskelig for henne å begripe hva som faktisk har skjedd.

- Den ene dagen står vi i gangen og snakker med hverandre og smiler og har det hyggelig. Mannen også. Dagen etter er de drept. Jeg kan ikke begripe hva som har skjedd. Jeg har nesten ikke sovet i natt, sier huseier Unni Gumbs til Dagbladet.no.

Hun har drevet med utleie i 35 år, og var svært engasjert i driften av huset i Bjerkealleen.

- Det eneste som feiler de som bor der er at de ikke har klart å skaffe seg en leilighet. Alle som bor hos meg flytter etter hvert over i egne leiligheter. Dette er mennesker jeg ikke har noen betenkeligheter med å ta inn i huset, sier Unni Gumbs.

Nabofamiliene får krisehjelp etter drapene

Hun var på besøk hos den irakiske familien dagen før drapene, og lekte med de to barna.  Nå får både hun og de andre leileboerne den hjelpen de trenger for å bearbeide det som har skjedd.

Får krisehjelp

Tre andre barnefamilier bodde i Bjerkealleen 24, og alle tre ble omplassert natt til fredag. De har også fått akutt krisehjelp.

- Familiene har blitt trygt tatt vare på og har hatt en grei natt. De ble først tatt hånd om av politiet og så sosialvakttjenesten. De har fått god helsebistand. Vi har hatt full beredskap med vakttjeneste hvor lege og psykolog har vært tilgjengelig, sier bydelsdirektør Mona Taasen i Nordre Aker til NTB.

Nordre Aker har også opprettet en krisetelefon for å hjelpe de i lokalmiljøet på Grefsen som skulle ha behov for det.

<B>TRIPPELDRAP:</B> Politiet fikk melding om husbråk i går ettermiddag. da de rykket ut til Bjerkeallen fant de to døde barn. Moren døde seinere.