Nabolagets skrekk

Naboer til barnedrapstiltalte Viggo Kristiansen beskriver ham som «en tikkende bombe», «usedvanlig hensynsløs» og «nabolagets skrekk». - Jeg har lenge fryktet hva som ville skje, sa en nabo i retten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han var veldig delt i sitt forhold til barn. Han kunne være morsom og leke med dem, men han kunne også være veldig skremmende, sa en mor med to døtre på 10 og 13 år i retten i dag.

Hun har lenge fulgt nøye med på hvordan Viggo Kristiansen oppførte seg mot barna i nabolaget.

-Personlig var jeg ikke redd for Viggo, men jeg var redd på vegne av barna mine.

Selv har tobarnsomora flere ganger opplevd at hennes døtre har kommet hjem og vært redde etter å ha blitt skremt av Viggo. Han har blant annet kommet med kommentarer av typen «jeg kan se på kroppen din at du begynner å bli voksen. Vil du være med i dusjen?»

Men etter drapene 19. mai endret han oppførsel, både overfor mora og barnet.

- Før kalte han meg alltid «bitch» eller «fitte» hver gang jeg møtte ham, fordi jeg hadde skjelt ham ut en gang. Etter 19. mai syklet han bare rett forbi meg.

Fryktet hevnaksjoner

En tobarnsfar som bor like ved prøvde flere ganger å snakke Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen til rette etter episoder i nabolaget.

Han ga etterhvert opp. Han vurderte også å anmelde Viggo, med droppet det fordi han fryktet hevnaksjoner mot sine barn. En gang skal han ha fått klart melding fra Viggo:

- Jeg fikk den tilbakemelding at hvis jeg skulle ha en sånn holdning ville jeg få store problemer på Eg.

Vitnet har selv mange års erfaring fra et psykiatrisk akkuttmottak, og var skremt over det han så hos Viggo.

- Noen utstråler noe som er mer uhyggelig enn andre. Jeg vurderte Viggo til å være en veldig ustabil personlighet. Mange ting ved han gjorde at jeg gikk en veldig dårlig magefølelse. Det var en usedvanlig grad av hensynsløshet, og en aggressivitet som ligger der som er helt utover det vanlige. Det er få mennesker jeg har møtt som har hatt en slik utstråling som Viggo.

TILTALT: Viggo Kristiansen.