Nabolagsvakt beklager at svart gutt mistet livet

Skjøt og drepte en 17-årig ubevæpnet gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nabovakten som skjøt og drepte en ubevæpnet svart tenåringsgutt i Florida, sier til guttens foreldre at han beklager at gutten er død.

- Jeg ønsker å si at jeg er lei meg for at dere har mistet en sønn, sa George Zimmermann (28) da han fredag ble fremstilt for en domstol i Sanford i Florida.

- Jeg visste ikke hvor gammel han var. Jeg trodde han var litt yngre enn meg. Jeg visste ikke om han var bevæpnet, sa Zimmermann som har erkjent at han skjøt gutten, men som fastholder at det var i selvforsvar.

Dommeren skulle ta stilling til om drapssiktede Zimmermann kunne løslates mot kausjon. Under rettsmøtet ba forsvareren om at Zimmermann løslates mot en kausjon på maksimum 15 000 dollar, som tilsvarer 86 000 kroner. Dommeren gikk med på å løslate ham, men satte kausjonen til 150 000 dollar (860 000 kroner).

Reagerer sterkt Foreldrene til den drepte 17-åringen Trayvon Martin reagerte sterkt på løslatelsen.

De forlot rettssalen med alvorlige ansikter og med armene i kors og nektet å svare på spørsmål fra journalistene, ifølge Reuters.

- De ble helt knust av kausjonen, sier familiens bistandsadvokat Benjamin Crump, som mener at Zimmermann brukte beklagelsen til foreldrene for å bli løslatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer