Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nabolagsvakt beklager at svart gutt mistet livet

Skjøt og drepte en 17-årig ubevæpnet gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nabovakten som skjøt og drepte en ubevæpnet svart tenåringsgutt i Florida, sier til guttens foreldre at han beklager at gutten er død.

- Jeg ønsker å si at jeg er lei meg for at dere har mistet en sønn, sa George Zimmermann (28) da han fredag ble fremstilt for en domstol i Sanford i Florida.

- Jeg visste ikke hvor gammel han var. Jeg trodde han var litt yngre enn meg. Jeg visste ikke om han var bevæpnet, sa Zimmermann som har erkjent at han skjøt gutten, men som fastholder at det var i selvforsvar.

Dommeren skulle ta stilling til om drapssiktede Zimmermann kunne løslates mot kausjon. Under rettsmøtet ba forsvareren om at Zimmermann løslates mot en kausjon på maksimum 15 000 dollar, som tilsvarer 86 000 kroner. Dommeren gikk med på å løslate ham, men satte kausjonen til 150 000 dollar (860 000 kroner).

Reagerer sterkt Foreldrene til den drepte 17-åringen Trayvon Martin reagerte sterkt på løslatelsen.

De forlot rettssalen med alvorlige ansikter og med armene i kors og nektet å svare på spørsmål fra journalistene, ifølge Reuters.

- De ble helt knust av kausjonen, sier familiens bistandsadvokat Benjamin Crump, som mener at Zimmermann brukte beklagelsen til foreldrene for å bli løslatt.

- De er rasende på det, sier advokaten.

SØRGER: I rettsalen sitter foreldrene til den drepte 17-åringen, Sybrina Fulton og Tracy Martin. Foto: GARY W. GREEN / EPA/GARY W. GREEN / NTB SCANPIX
SØRGER: I rettsalen sitter foreldrene til den drepte 17-åringen, Sybrina Fulton og Tracy Martin. Foto: GARY W. GREEN / EPA/GARY W. GREEN / NTB SCANPIX Vis mer

Trayvon Martin hadde vært i butikken og kjøpt godteri da han ble skutt av Zimmermann en kveld i slutten av februar. Saken har utløst store protester i USA ettersom Zimmermann først ikke ble pågrepet av politiet.

Engasjert Obama Zimmermann var med i et frivillig vaktkorps i sitt eget nabolag, og var ute på vakt den skjebnesvangre kvelden. Han har forklart at han trodde gutten var påvirket av stoff, og han fremholder også at han ikke visste om gutten var bevæpnet eller ikke.

For en ukes tid siden ble Zimmermann pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Også president Barack Obama har engasjert seg i saken. Han har bedt om at saken blir grundig etterforsket og at amerikanere går sine egne holdninger etter sømmene. Han har også uttalt at hvis han hadde hatt en sønn, så ville han sett ut som Trayvon Martin.

(NTB)

BEKLAGER George Zimmerman som skøyt og drepte den 17-åringe Trayvon Martin, beklager til guttens foreldre. Zimmermann skøyt og drepte den ubevæpnede gutten i Florida, tidligere i år. Foto: GARY W. GREEN / REUTERS / NTB SCANPIX
BEKLAGER George Zimmerman som skøyt og drepte den 17-åringe Trayvon Martin, beklager til guttens foreldre. Zimmermann skøyt og drepte den ubevæpnede gutten i Florida, tidligere i år. Foto: GARY W. GREEN / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media