Nabopar (46) ble pågrepet etter dommen

Statsadvokaten mener det vil gå utover den alminnelige rettsfølelsen om de nå går fri. Forsvarerne reagerer.

VIL VARETEKTSFENGSLE NABOPARET: Statsadvokat Iris Storås mener det vil gå utover den alminnelige rettsfølelsen dersom det domfelte naboparet (46) slippes løs i samfunnet. Forsvarerne deres reagerer. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
VIL VARETEKTSFENGSLE NABOPARET: Statsadvokat Iris Storås mener det vil gå utover den alminnelige rettsfølelsen dersom det domfelte naboparet (46) slippes løs i samfunnet. Forsvarerne deres reagerer. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): Minutter etter at dommen mot det domfelte naboparet (46) til Alvdal-huset ble kjent, ble ekteparet pågrepet av ventende politi.

Paret ble i Nord Østerdal tingrett dømt til fire års fengsel, men frifunnet for fire tiltaleposter.

Ekteparet blir nå framstilt for varetektsfengsling senere i dag.

- Jeg stiller meg veldig undrende til dette. De har ikke sittet i varetekt i saken til nå og ikke under rettssaken. Nå som de har fått en dom der de har blitt frikjent for flere forhold, skal de plutselig varetektsfengsles. Det synes jeg er spesielt, sier nabomannens forsvarer, advokat Frode Wisth, til Dagbladet.

Kvinnens (46) forsvarer, advokat Lise Skaaraas, sier det er uvanlig at dette skjer, men at hun var varslet om at det ville skje dersom de ble domfelt.

- Men dette er noe jeg vil prosedere mer rundt i det kommende fengslingsmøtet, sier Skaaraas til Dagbladet.

Aktor i saken, statsadvokat Iris Storås, mener det vil gå utover befolkningens alminnelige rettsfølelse dersom paret nå får delta i samfunnet.

- Bakgrunnen for fengslingsbegjæringen er at de nå er domfelt for alvorlige forbrytelser. Derfor mener vi det vil gå utover den alminnelige rettsfølelsen dersom de går fri nå, sier Storås til Dagbladet.

Forsvarer for den forvaringsdømte mora (46), Steffen Brandstad, reagerer på pågripelsene av de to domfelte naboene. (46).

- Overgrepene deres må ha skjedd senest i februar 2005, altså for mer enn seks år siden. Det har blitt tatt ut siktelse og tiltale mot dem etter dette uten at de har blitt pågrepet, derfor mener jeg det er rart at de blir det nå, sier Brandstad til Dagbladet.