Naboparet varetektfengslet i fire uker

Anker kjennelsen i Alvdal-saken.

 AKTOR:  Aktor Iris Storås mener allmenhetens rettsfølelse sier at naboparet må varetektsfengsles.  FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
AKTOR: Aktor Iris Storås mener allmenhetens rettsfølelse sier at naboparet må varetektsfengsles. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naboparet som ble dømt til fire års fengsel for medvirkning til overgrep mot sin egen sønn i den såkalte Alvdal-saken, ble fredag kveld varetektsfengslet i fire uker.

De to har ikke sittet varetektsfengslet under rettssaken i Nord-Østerdal tingrett, men ble pågrepet umiddelbart etter at dommen var lest opp. Politiet ba om at de to skulle varetektsfengsles i ti uker, men kjennelsen ble en måneds varetekt.

Den 46-årige mannens forsvarer, Frode Wirsth, understreker at hans klient vil anke kjennelsen uansett.

- Det at det ble fire og ikke ti uker, forandrer ikke noe for vår del, sier Wirsth til Dagbladet.

Både mannen og kvinnen motsetter seg fengsling. Argumentet fra politiets side var at allmennhetens rettsfølelse ville bli krenket dersom de to fikk gå fri etter dom i en så alvorlig sak.

- Jeg stiller meg veldig undrende til dette. De har ikke sittet i varetekt i saken til nå og ikke under rettssaken. Nå som de har fått en dom der de er blitt frikjent for flere forhold, skal de plutselig varetektsfengsles. Det synes jeg er spesielt, sa Wirsth før rettsmøtet om varetektsfengslingen.
Naboparet ble dømt for medvirkning til overgrep mot sin egen sønn. De var også tiltalt for medvirkning til overgrep mot sin datter, men ble frifunnet for dette.

Datterens manglende forklaring i retten skal ha vært bakgrunn for frifinnelsen på dette punktet. Retten mener at jenta har holdt tilbake informasjon i saken, og mener det er sannsynlig at jentas foreldre har forholdt seg slik tiltalen omtaler saken, men at det er tvil til stede.