AVHØRER NACHSPIEL-DELTAKERNE: Politioverbetjent og etterforskningsleder Lars Ivar Grunnaleite (t.v) og politiadvokat Elisabeth Rød
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
AVHØRER NACHSPIEL-DELTAKERNE: Politioverbetjent og etterforskningsleder Lars Ivar Grunnaleite (t.v) og politiadvokat Elisabeth Rød Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

Nachspieldeltakerne avhøres i dag

- Vi skal avhøre minst ti av de mest sentrale vitnene som var tilstede, sier politiadvokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) En rekke venstre-medlemmer skal i dag i avhør hos Stavanger-politiet i forbindelse med voldtektsanklagene mot Helge Solum Larsen. Blant annet skal gruppeleder i Stavanger venstre og mangeårig kollega av Solum Larsen, Per Torbjønsen avhøres.

 - Jeg skal i avhør i dag, men vet ikke når. Jeg har fått beskjed om å holde meg i beredskap, sier Thorbjørnsen til Dagbladet.

Også leder i Rogaland Unge Venstre, Simon Furnes bekrefter overfor Dagbladet at han skal i avhør i dag. Han ønsker ikke å snakke med medier i dag, fordi han sier han ønsker å fokusere på det forestående politiavhøret.

- Skal avhøre minst ti Ifølge politiadvokat Elisabeth Rød ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt starter avhørene i forbindelse med voldtektsiktelsen for fullt nå i dag.

- Vi skal avhøre minst ti personer som var tilstede under Rogaland Venstres årsmøte i helgen, sier Rød.

Hun bekrefter at noen av nøkkelvitnene som avhøres i dag var tilstede på det mye omtalte nachspielet, der Solum Larsen skal ha skjenket den 17 år gamle jenta som har anmeldt ham for voldtekt.

- Vi har flere etterforskere som jobber med å  avhør av de mest sentrale vitnene som var til stede, forteller Rød til Dagbladet.

Rød ønsker ikke å kommentere hvor mange som var tilstede på det aktuelle nachspielet, men bekrefter at det er både medlemmer av Unge Venstre og fra moderpartiet som skal avhøres iløpet av dagen.

- Tett dialog med sykehuset Hun forteller at politiet fortsatt ikke har hatt anledning til å avhøre Solum Larsen.

- Vi håper at vi kan avhøre ham så snart som mulig. Vi er i tett dialog med sykehuset, men har ikke kunnet foreta avhør på bakgrunn av hans helsesituasjon. Han må være i stand til å snakke, sier hun.

Solum Larsens forsvarer, advokat Inger Marie Sunde, hadde onsdag kveld en lengre samtale med sin klient.

VOLDTEKTSANMELDT: Helge Solum Larsen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VOLDTEKTSANMELDT: Helge Solum Larsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Han bekrefter overfor meg at han og jenta har hatt seksuell kontakt, men han erkjenner ikke straffskyld, sa Sunde til Dagbladet i går.

Ifølge forsvareren synes Solum Larsen det han har gjort er moralsk forkastelig, og han er dypt nedbrutt og fortvilet.

Kommenterer ikke beslagene Politiadvokat Rød forteller at de ikke har sett seg nødt til å foreta flere avhør av 17-åringen som har anmeldt Solum Larsen.

- Vi har foretatt et grundig avhør av 17-åringen. Hun er har gitt en lang og utfyllende forklaring, sier Rød.

Politiadvokaten ønsker fortsatt ikke å kommentere hvilke beslag politiet har gjort i saken:

- Det ønsker jeg ikke å uttale meg om av hensynet til den pågående etterforskningen, og det faktum at siktede enda ikke er avhørt, sier Rød.

HOTELLET: Helge Solum Larsen er siktet for voldtekt av en 17 år gammel jente, etter et nachspiel natt til søndag på fylkesårsmøte for Rogaland Venstre som ble holdt på Ryfylke Fjordhotell. Foto: Dagbladet
HOTELLET: Helge Solum Larsen er siktet for voldtekt av en 17 år gammel jente, etter et nachspiel natt til søndag på fylkesårsmøte for Rogaland Venstre som ble holdt på Ryfylke Fjordhotell. Foto: Dagbladet Vis mer