Nachspieldronning robber mannfolka

HAUGESUND (Dagbladet): Søndag morgen våknet Haugesund-mannen i tomt hus, hans hyggelige venninne (42), fra natta var forduftet. Borte var også lommebok og bankkort, og snart var bankkontoen tømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Menn bør vurdere nøye hvilke kvinner de inviterer med seg hjem etter en kveld på byen, kommenterer politioverbetjent Harald Berge ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.

Haugesund-mannen var i hvert fall svært uheldig med sin utvalgte. Kvinnen er en gammel kjenning av politiet, og hun har lurt mange andre menn på samme måten.

Hun er grei og omgjengelig og lar seg invitere hjem, men motivet hennes er å rundstjele typen. I helga klarte hun å lure til seg noen tusen kroner, Haugesund-politiet vil ikke ut med eksakt beløp.

- Mannen anmeldte sjøl tjuveriet til politiet. Han oppga et fornavn på en kvinne, og vi kjente straks igjen mistenkte og måten hun går fram på, sier politioverbetjent Berge.

Lav prioritet

Herren og damen kjente hverandre ikke fra før, men fikk en god tone ute på byen. Seint på natt fant han det naturlig å fortsette kontakten i hans hjem, og det var ikke nei i hennes munn. I løpet av nattetimene må hun også ha fått mannen til å oppgi koden på minibankkortet. Han våknet aleine og fortumlet, og ringte politiet da han forsto hva som hadde skjedd.

Kvinnen er en notorisk gjenganger, med vinnings- og narkotikaforbrytelser samt innbrudd på samvittigheten. Men politiet i Haugesund prioriterer ikke saken på topp.

- Nei, men vi vil se etter henne på byen. Og denne saken kommer på toppen av en del andre uoppklarte saker som hun må svare for, sier politioverbetjent Harald Berge.

Stakk av med bilen

Hans kollega, politiførstebetjent Knut Lyngholm, forteller at kvinnen ved en anledning også tok med seg bilnøklene fra mannen hun hadde fått på kroken.

- Da gikk det et par uker, så forsvant bilen. Noen menn er for ukritiske. De er på byen en lørdagskveld og plutselig byr det seg fram ei dame, og dermed er løpet lagt. Denne kvinnen har lurt mange menn, sier Lyngholm.

42-åringen opererer mest i Haugesund-distriktet, men skal til tider også oppholde seg andre steder på Vestlandet.