FENGSLINGSMØTE: Eirik Jensens forsvarer Jens-Over Hagen minnet i klare ordelag om at det ikke er lov til å fotografere siktede under fengslingsmøte uten siktedes samtykke. Foto: Bjørn Langsem
FENGSLINGSMØTE: Eirik Jensens forsvarer Jens-Over Hagen minnet i klare ordelag om at det ikke er lov til å fotografere siktede under fengslingsmøte uten siktedes samtykke. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Nåde den som ikke følger det lovpålagte fotoforbudet

Korrupsjonssiktede Eirik Jensen ville ikke komme inn i rettssale før fotografene hadde fjernet seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISITE: Retten har vedtatt at rettsmøtet skal holdes for lukkede dører.

(Dagbladet) : I motsetning til ved tidligere rettsmøter, stiller den korrupsjonssiktede polititoppen Eirik Jensen selv når Oslo tingrett klokka i dag skal avgjøre om han fortsatt skal sitte varetektsfengslet.

Før han kom inn i retten minnet hans forsvarer om fotoforbudet ved fengslingsmøter i svært klare ordelag.

- For de som ikke kan det minner jeg om at det er forbud mot å fotograferer og ta opp video av siktede i rettessalen eller på vei til rettslokalet ved fengslingsmøter. Og nåde den som ikke følger dette lovpålagte forbudet, sier Jens-Ove Hagen.

Skal «ta opp kampen» Eirik Jensen selv kom ikke inn i rettssalen før fotografene hadde fjernet seg. Han møtte i fengslingsmøtet iført en rødrutete flanellsskjorte under en svart jakke, og hilste på Jens-Ove Hagens sekretær før han satte seg.

- Han føler nå at tiden er kommet til å ta opp kampen også ved sin fysiske tilstedeværelse, og ved å gi sin forklaring direkte overfor dommeren, har Hagen tidligere sagt til Dagbladet.

Ved tidligere rettsmøter har Jensen syntes det har vært for belastende å stille, blant annet på grunn av det massive medieoppbudet.

Vil lukke dørene Spesialenheten for politisaker vil be om ytterligere fire uker i varetekt for Jensen, med brev-, besøks- og medieforbud.

De ønsker også å lukke dørene til fengslingsmøtet fordi de mener det er fare for bevisforspillelse. Jensen og hans forsvarer vil motsette seg dette.

- Vi mener at saken er overmoden for at offentligheten skal kunne få innsyn i prosessene. Jeg vil motsette meg lukkede dører slik jeg har gjort ved de siste rettsmøtene, sier Hagen.

Mens spørsmålet om lukkede dører ble behandlet, blir pressen kastet ut av salen.

(Dagbladet.no kommer med mer)

MØTER I RETTEN:  Eirik Jensen nekter for å ha vært delaktig i korrupsjon. I dag møter han selv i fengslingsmøtet i Oslo tingrett.  Foto Marius Gulliksrud
MØTER I RETTEN: Eirik Jensen nekter for å ha vært delaktig i korrupsjon. I dag møter han selv i fengslingsmøtet i Oslo tingrett. Foto Marius Gulliksrud Vis mer