Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nådeløs biskop

Biskop Gunnar Stålsett svingte pisken over statsminister Jens Stoltenberg, Stortinget og hele det norske folk da den tradisjonelle gudstjenesten ved Stortingets åpning fant sted i går ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare en håndfull stortingsrepresentanter og statsråder hadde funnet veien til Oslo domkirke for å få Kirkens velsignelse foran den siste stortingssesjonen før valget neste høst.

Men Oslos biskop refset alle - frammøtte og fraværende, politikere og folk flest - i sin preken: Det var ingen trøstens ord å høre.

Stålsett tok utgangspunkt i historien om sareptakrukka, som profeten fylte med mel for den sultende og døende enke og hennes sønn:

- Men i dag er det ingen profet som viser vei ut av uføret. Over hele verden forbereder enker og barn sitt siste måltid, mens markedskreftene uberørt går sine egne veier. Statsmenn møtes og diskuterer, mens vi venter på den politiske marsjordre: La ikke markedets verdisystem bli enerådende, sa Stålsett.

Den lokale profet for markedets velsignelser og U-hjelpens avskaffelse, Carl I. Hagen, var for øvrig ikke blant de frammøtte.