Lønnsfesten i Oslo-skolen:

Nådeløs dom: - En slagmark

Etter Dagbladets avsløringer har to tidligere skolebyråder har fått nok. De mener Inga Marte Thorkildsen (SV) tar Oslo-skolen tilbake til 90-tallet. - Svartmaling, svarer skolebyråden.

FELLER HARD DOM: Trine Skei Grande har selv styrt Oslo-skolen. Hun liker ikke det hun leser i Dagbladets avsløringer og kursen skolen virker til å ha. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FELLER HARD DOM: Trine Skei Grande har selv styrt Oslo-skolen. Hun liker ikke det hun leser i Dagbladets avsløringer og kursen skolen virker til å ha. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tidligere kunnskapsminister og skolebyråd i Oslo, Trine Skei Grande (V), mener Oslo-skolen er på helt feil kurs.

- Inga Marte Thorkildsen og Marte Gerhardsen river ned 20 år med arbeid som gjorde Oslo-skolen til landets beste. De vil ta skolene i Oslo tilbake til 90-tallet, sier hun til Dagbladet.

Grande tar bladet fra munnen etter en rekke oppslag i Dagbladet, hvor det er avslørt lønnsfest, amerikansk ledercoaching, hyppig konsulentbruk, og en økning i antall direktører.

Fra 2000 til 2001 hadde Skei Grande selv Inga Marte Thorkildsens jobb som skolebyråd i Oslo. Grande, og etterfølgeren Kjell Veivåg (V), er i dag svært urolig for skolen de bidro til å bygge opp.

- Vi er bekymret for at den politiske ledelsen for Oslo-skolen er så opptatt av gammel ideologisk tankegods at man ikke lenger har tilstrekkelig fokus på læringsresultater i skolen. Det er ting som er helt sikkert: blir læringsresultatene dårligere går det ut over dem som ikke gjør det så bra i enkelte fag. Det er ikke de flinke elevene som får problemer først, sier Veivåg til Dagbladet.

Han peker på at det i 2001 var 37 prosent av andreklassinger som lå under kritisk grense i lesing. Noen år seinere var tallet under ti prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer