Nådeløs dom over minister: - Berg-Hansen er sjakk matt

Fiskerieksperter slakter Berg-Hansen, og mener hun ikke har skjønt at hun vil være inhabil i de fleste oppdrettsaker.

I TRØBBEL: Det har stormet rundt både oppdrettsnæringen og fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen i høst og vinter. Foto: SCANPIX.
I TRØBBEL: Det har stormet rundt både oppdrettsnæringen og fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen i høst og vinter. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Fiskerieksperter slakter Berg-Hansens forståelse av Justisdepartementets habilitetsvurdering av henne, og mener lovavdelingens vurdering viser at Lisbeth Berg-Hansen brøt habilitetsreglene da hun frøs milliongebyrene til oppdrettselskapene november i fjor.

- Berg-Hansen er satt sjakk matt. Dette er veldig kritisk for henne. Hun er rett og slett vingeklippet. Hun bør vurdere om hun kan fortsette som statsråd, sier førsteamanuensis i fiskerirett ved Norges Fiskerihøgskole, Peter Ørebech.

- Hun er i praksis inhabil i alle oppdrettssaker framover. Det er en liten krets det gjelder, det er bare 186 oppdrettere i landet. Hennes handlingsrom som fiskeriminister er kraftig innsnevret, sier professor ved samme høgskole, Torbjørn Trondsen.Totalt utgjør norsk havbruksnæring hele 55 prosent av norsk sjømateksport.

Nådeløs dom Denne uka ble det kjent at Justisdepartementets lovavdeling mener fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen er inhabil til å behandle de omstridte milliongebyrene en rekke oppdrettselskaper risikerer å måtte betale for brudd på lovverket. Men fiskeriekspertene mener nå lovavdelingens vurdering er langt mer omfattende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer