Ledet Lund-kommisjonen:

Nådeløs etter rus-sak: - Skamløst

Ketil Lund ledet kommisjonen som på 90-tallet avdekket ulovlig overvåking av norske borgere. Han mener saken der en tjenesteperson utleverte Hege Grostads rus-ytringer, gir assosiasjoner til funn i Lund-rapporten.

GRANSKET DE HEMMELIGE TJENESTENE: Ketil Lund er tidligere høyesterettsdommer, og ledet Lund-kommisjonens gransking på 90-tallet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
GRANSKET DE HEMMELIGE TJENESTENE: Ketil Lund er tidligere høyesterettsdommer, og ledet Lund-kommisjonens gransking på 90-tallet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ikke overrasket.

Det sier Ketil Lund til Dagbladet, om at en politiansatt utleverte opplysninger om samfunnsdebattant Hege Grostads meninger om rus.

Opplysningene ble brukt som grunnlag for å rusteste henne mot sin vilje - med negativt resultat.

Lund ledet kommisjonen som i 1996 leverte en hardtslående rapport, etter å ha gransket ulovlig overvåkning av norske borgere under den kalde krigen.

Den pensjonerte dommeren tror ikke det er tilfeldig at tjenestepersonen som utleverte opplysningene, har et sentralt verv i interesseorganisasjonen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF), slik Dagbladet har omtalt.

Politiet er under gransking for sine bånd til NNPF, etter flere mediesaker om rolleblanding.

- Jeg håper det er vanskelig å tenke seg at politi utenfor NNPF ville gjort noe tilsvarende skamløst overfor Grostad. Det problematiske med en organisasjon som NNPF, er at medlemmene mener seg å ha en misjon: Å frelse oss fra narkotikaondet. Det er innlysende at det påvirker deres dømmekraft, sier Lund.

Han mener saken gir assosiasjoner til funnene i Lund-rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer